Издвајамо Спорт

ГРОБАРИ У ШОКУ – ЧОВИЋ ПРЕСУДИО: ФМП добио Партизан као гост и повео у полуфиналу КЛС!

Партизан је током лигашког дела сезоне често правио преокрете, долазио до победа и некако успевао да анулира своје лоше игре, али вечерас му ФМП то није дозволио, на старту полуфиналне серије плеј-офа. Меч обележило и 66 прекршаја, утакмица трајала два сата и 20 минута!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пред око две хиљаде гледалаца у хали “Александар Николић“, ФМП је као гост савладао екипу Партизана са 96:91 и тако дошао на праг пласмана у финале плеј-офа. Одличну прилику за то имаће већ у другој утакмици у Железнику.

Вечерашња утакмица имала је и увертиру у виду доделе три признања кошаркашу Динамика Марку Чакаревићу, за најбољег играча, стрелца и “крадљивца“ у лигашком делу сезоне.

Пехаре му је уручио директор такмичења Леон Делеон, који је од стране навијача Партизана дочекан увредама због бројних казни које је изрицао у протеклом периоду.

ФМП је од самог старта меча заиграо храбро, амбициозно и агресивно у одбрани, Партизан дуго није имао прави одговор и предност “Пантера“ се лагано увећавала како је меч одмицао.

Средином друге четвртине тим из Железника је стекао 10 поена вишка (32-22) и тек тада Партизан успева да “повеже конце“ у својој игри. Бирчевић је тројком најавио серију црно-белих који су потом ухватили приокључак, а у последњем минуту првбог полувремена успели да први пут поведу на овој утакмици – 40:37.

Надали су се навијачи Партизана да би то могао да буде наговештај боље игре њиховог тима у другом полувремену, али уместо тога, уследио је фуриозни старт “Пантера“ у трећем кварталу, њихова серија од 13:0 и тада је поново постало јасно да ће Партизан вечерас бити у великом проблему.

Серију гостију је тек у 24. минуту прекинуо Мајсторовић својим поенима, али је ФМП и у наредном периоду био бољи ривал, поготово је то било изражено у скоку, и успешно је одржавао стечену предност.

У последњу четвртину ФМП је ушао са 11 поена предности – 68:57, Партизан је до средине четврте деонице успео да је преполови, да приђе на 76:71, затим на 78:73, па на уласку у последњи минут и на 89:84, али више од тога црно-бели вечерас нису могли.

Све дилеме решио је Алекса Раданов на 38 секунди пре краја, када је поентирао уз прекршај за 93:86 у корист гостију, мада су црно-бели до краја преко Андрића покушавали да узврате.

Последњи квартал се прилично одужио због бројних прекршаја који су досуђивани на обе стране, готово да није било напада који није непрописно заустављан по оцени арбитара. А ако се томе дода и да су судије у више наврата тражиле и ТВ асистенцију код појединих спорних ситуација, онда и не чуди што је овај меч трајао дуже од два сата.

Екипу ФМП-а је до победе предводио Филип Човић са 23 поена, Болден је уписао 18, а талентовани Раданов је меч завршио са 16 поена.

У Партизану, капитен Новица Величковић са 27 и Стефан Бирчевић са 19 поена “вукли“ су своју екипу колико су могли, али су остали углавном подбацили.

 

Извор: .sportske.net