Издвајамо Спорт

ЂОРЂЕВИЋ САОПШТИО ШИРИ СПИСАК: Ево на којих 25 играча Ђорђевић рачуна за ЕП… (ВИДЕО)

Александар Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић саопштиће шири кандидата за учешће на Европском првенству

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Европско првенство је на програму од 31. августа до 17. септембра у четири земље, а наша селекција ће играти у Турској, која је домаћин групе Д, у којој су још Русија, Велика Британија, Летонија и Белгија.

Ломила су се копља око Николе Јокића, односно тога да ли ће се наћи на списку кандидата. Ђорђевић је центра Денвера уврстио на списак, на којем је укупно 25 играча, међу којима су и петорица дебитаната.

УЖИВО:

„Орлови“ ће играти и на Трофеју Београда са Грчком и Црном Гором (11-13. август), затим ће у Хамбургу од 17. до 20. августа играти против Немачке, Пољске и Русије и потом ће директно из Немачке отићи на Акрополис куп, од 23. до 25. августа. Осим Ђорђевићеве екипе, у Атини ће играти и домаћин, Грчка, као и Италија и Грузија. Пут за Истанбул заказан је за 30. август.

Ђорђевић је истакао да очекује да се на припремама окупи 18 играча, а списак ће скратити за седам до десет дана.

Селектор Србије се потом осврнуо на „прозоре“ у календару и нови систем квалификација, у којима најбољи кошаркаши због забрана клубова неће моћи да играју за репрезентацију.

Врхунски играчи неће моћи да играју у тим квалификацијама. Имамо неку наметнуту ствар и сада морамо да се адаптирамо. Даје се шанса слабијим репрезентацијама које немају НБА играче, али од Молдавије не можемо да направимо феномена, а они то покушавају – истакао је Ђорђевић.

Сви играчи су у добром физичком стању и не видим разлог да се неко не одазове. Нема повреда због које би неко одсуствовао, осим Бјелице наравно

Александар Ђорђевић, селектор кошаркашке репрезентације Србије

После три дана у Београду, репрезентација ће отићи на Копаоник на око 15 дана. У Краљеву ће 2. августа играти против универзитетске, „Б“ селекције, која ће убудуће служити за допуну „А“ тима. Ђорђевић очекује да се у ту репрезентацију сви позову и да препознају шансу.

На питање о томе да ли ће Јокић бити део репрезентације, Ђорђевић је одговорио питање „Да ли се ја зовем Никола Јокић?“

Образалажући списак, селектор је рекао:

Разговарао сам са свим играчима. Сви су у добром физичком стању и не видим разлог да се неко не одазове. Нема повреда због које би неко одсуствовао, осим Бјелице наравно. Али и он је на списку, и чекамо да видимо шта ће бити – рекао је Ђорђевић.

На списку се налази 25 играча, а окупљање је 20. јула.

На списку су и Никола Јокић, Бобан Марјановић и Немања Бјелица, за које је било упитно да ли ће бити позвани. Међу дебитантима, ту су Бранко Лазић, Огњен Јарамаз, Алекса Раданов, Огњен Добрић и Дејан Давидовац!

ПЛЕЈМЕЈКЕРИ: Милош Теодосић, Стефан Јовић, Немања Недовић, Василије Мицић, Огњен Јарамаз.

БЕКОВИ: Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Бранко Лазић, Марко Гудурић, Немања Дангубић, Огњен Добрић, Алекса Раданов, Дејан Давидовац.

КРИЛА: Никола Калинић, Марко Симоновић, Владимир Лучић.

КРИЛНИ ЦЕНТРИ: Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Немања Бјелица.

ЦЕНТРИ: Мирослав Радуљица, Огњен Кузмић, Владимир Штимац, Бобан Марјановић, Никола Јокић, Никола Милутинов.

 

Извор: Информер.рс