Издвајамо Србија

ЈАНКОВИЋ ИЗНЕО ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ НА РАЧУН ЛИДЕРА ЛДП: Чеда ми смешта да сам Шешељев четник!

Пропали досовски председнички кандидат Саша Јанковић оптужио је јуче лидера ЛДП Чедомира Јовановића да му смешта приче да је током рата у БиХ био четник и да је ратовао у паравојним формацијама СРС Војислава Шешеља!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Доскорашњи заштитник грађана напао је ЛДП два дана пошто је бивши градоначелник Сребренице Ћамил Дураковић изјавио да је чуо да је Јанковић са Шешељем ратовао у БиХ 1992.

Одмах после тога Војислав Шешељ је потврдио да је у евиденцији СРС забележено да је извесни Саша Јанковић био припадник четничких формација и да се нарочито истакао у рату.

Јанковић сада, међутим, тврди да су информације о његовом ратовању у БиХ заправо потекле из ЛДП Чедомира Јовановића.

Више пута сам рекао да сам 1991. и 1992. године мобилисан и послат на ратиште у Хрватску. Никад, ниједног дана, нисам учествовао у ратним дејствима у БиХ… Ћамил Дураковић ми је рекао да му је Кенан Хајдаревић из ЛДП, кад их је звао да би у Поточаре позвао Чеду Јовановића, онако успут напоменуо да сам ратовао у Бијељини с Арканом и Шешељем. Свакоме ко познаје политичке прилике у Србији то ваљда довољно говори о природи ове безочне лажи – рекао је Јанковић за „Данас“.

И док се Јовановић није оглашавао, Кенан Хајдаревић истиче да никога није оптуживао.

Јанковић је сам говорио како је био на ратишту и то није моја фикција, већ чињеница… Данас, кад је наводно грађански политичар, један сам од оних које занима где је ратовао, с ким, у чије име и на ком простору. Исто тако занима ме и шта тачно мисли о том рату – подвукао је Хајдаревић.

Коментаришући те наводе, аналитичар Драгомир Анђелковић каже да су Јанковићеве тврдње поражавајуће.

Мислим да би био комплимент за Сашу Јанковића то што се борио за одбрану српског народа, али он очигледно сматра да је то некакав проблем. Оно што би требало да му буде част, он ето не жели да призна. Није битно да ли је Чеда или неко други то рекао, битно је да је Јанковић у систему вредности који подразумева антисрпски поглед на прошлост – закључује Анђелковић.

 

Извор: Информер.рс