Занимљивости Издвајамо

ЈЕЗИВО БУДИНО ПРОРОЧАНСТВО О КРАЈУ СВЕТА: Појавиће се 7 сунаца на небу и свако донети пропаст, ево којим редом!

Крај света (последње време, крај света, последњи дани) је будући временски период различито описан у есхатологији неколико светских религија које верују да ће светски догађаји достићи врхунац.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аврамова вера одржава линеарну космологију, са сценаријима о крају света који садрже теме трансформације и искупљења.

У јудаизму, израз „крај света“ помиње Месијанско доба, и укључује окупљање прогнане јеврејске дијаспоре, долазак Месије, васкрсење праведника и свет који ће доћи.

Неке хришћанске секте приказују свет који ће доћи до краја кроз серију катаклизмичких догађаја, након којих ће уследити васкрсење умрлих душа и судњи дан.

Према ведској традицији, Адити је мајка осморице Адитија или соларних божанстава (сунаца). На крају стварања, ових осам сунаца ће сијати заједно на небу.

У наредној проповеди, Буда говори о томе како ће се седам сунаца појавити на небу и како ће планета Земља на крају бити уништена, после више стотина и хиљада година, кроз серију катаклизмичних догађаја који су описани у наставку.

-Земља ће патити од тешке суше због недостатка кише. Сва вегетација и облици живота ће нестати са планете.

– Друго сунце ће се појавити на хоризонту, што ће довести до испаравања многих потока и малих језера.

– Треће сунце ће се појавити, што ће довести до испаравања многих великих река попут Ганга.

– Након дуго времена, четврто сунце ће се појавити на небу, што ће довести до испаравања великих језера.

– Након још једног дугог протока времена, пето сунце ће се појавити и океани ће полако пресушити док не дођу до дубине једног прста.

– Након још једног дугог протока времена, шесто сунце ће се појавити.

– Земљина кора и језгро ће се загрејати до интензивних температура што ће довести до многих вулканских експлозија, спаљене земље и неба испуњеног димом.

– Након још једног дугог протока времена, седмо сунце ће се појавити.

Земља ће постати ватрена лопта пламена и прошириће се. Њени пламенови ће се проширити далеко. На крају ће експлодирати и нестати.

Начин на који је Буда предвидео крај Земље звучи као модерна научна теорија о уништењу планете и читавог соларног система.

Буда је такође јасно навео да ће сви облици живота нестати пре појаве другог сунца. Након тога ће Земља бити мртва планета спремна за евентуално уништење.

Седам сунаца који су наведени у дискурсу су вероватно различите планете соларног система које ће постати вруће и сијаће као звезде због неке промене у активности Сунца или његове гравитационе силе.

Начин на који се описује сушење планете Земље подсећа на један од ефеката стаклене баште и догађаје који би се могли догодити на планетама као што је Марс, који је некада имао океане и реке и вероватно и облике живота.

Буда је доставио ову проповед да подсети своје ученике на нетрајност природе света и нашег постојања.

 

Извор: Курир.рс / Wебтрибуне.рс