Издвајамо Русија

БРАЋО СРБИ, 1999. НИСМО МОГЛИ, АЛИ РУСИ ЋЕ САДА БРАНИТИ КИМ: Руски депутат тврди да Путин неће продати Србију као

Представник комитета Државне Думе за одбрану Виктор Заварзин, говорећи у Скупштини Србије на тему Косова и Метохије, подсетио је на НАТО агресију 1999. и преговоре са САД. Косово ћемо, поручио је он, бранити, али чекамо ваше одобрење

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ми на свим пољима не одобравамо независно Косово. Резолуција 1244 – постоји. Само се мобилишите, а ми ћемо вас подржати, поручио је Заварзин. 

Говорио сам да ће удари да буду по цивилним објектима – рекао је руски парламентарац, истакавши да је после почетка агресије видео само бомбардовање цивилних објеката, путничког воза, фабрика, као и аеродрома Слатина у Приштини.

Напоменуо је и како су Срби дочекали руске војнике.

Русија, која у том моменту није била много јака, урадила је све што је могла – додао је он.

Одговорно тврдим, каже он, да је то била агресија.

Доћи ће време и НАТО ће за то да одговара. Поготово, што није било одобрења УН чиме је нарушено међународно право. Отуда касније и револуије у боји и тако даље – изјавио је Заварзин.

Он је истакао и да Москва никада није подржала независност Косова.

Знам Тачија и знам шта је он радио. КФОР је заузео једнострану проалбанску позицију. Трговина оружјем, наркотицима – свега је тога било, зашто је НАТО затворио очи –  напоменуо је он.

Говорећи о потенцијалној европској интеграцији Србије, Заварзин је саветовао „бити веома опрезним“ у односима са ЕУ и НАТО.

Косово ћемо бранити, али чекамо ваше одобрење. Ми на свим пољима не одобравамо независно Косово. Резолуција 1244 постоји – рекао је Заварзин, опрезно коментаришући разне покушаје Београда да реши питање Косова.

– Сами се мобилишите, а ми ћемо вас подржати – рекао је депутат Државне Думе.

Такође је рекао, сећајући се деведесетих година, да Срби треба да се поносе својим војницима тог времена.

 

Извор: Восток.рс