Издвајамо Регион

ХРВАТИ НАМ СЕ ПОДСМЕВАЈУ: Нова премијерка Србије Ана Брнабић је посебна зато што је лезбејка и Хрватица!

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

„Јутарњи“ наводи да је Ана посебна по неколико основа

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Већина медија у региону пренела је вест да је мандатар за састав нове Владе Србије Ана Брнабић, уз нагласак на томе да је реч о једној од науспјешнијих министарки у овој, годину дана старој, Вучићевој влади, али је Јутарњи и тај избор и саму Ану Брнабић прокоментарисали као „посебан по неколико аспеката”.

Она није чланица владајуће Српске напредне странке (СНС) и сад ће водити владу као нестраначка особа“ , наводи Јутарњи.

Kао друго, Брнабић је хомосексуалка и то није крила, писе даље овај портал и наводи да је постала премијерка упркос противљењу Српска православне цркве (СПЦ) која се се „некако помирила с тиме да она буде у влади као министрица, али да преузме мјесто првог министра, то СПЦ-у никако није ишло под кожу.

„Јутарњи“ наводи како су из СПЦ позивали бројне министре и преко њих слали поруке Вучићу да одустане од одлуке те да именује неког другог, али да је из кругова око предсједника убрзо је стигао јасан одговор: Црква неће бирати премијера. „Вучић је тиме показао своју снагу и потврдио да му ни СПЦ не може наметати одлуке“ пише Јутарњи.

И као коначну “посебност” Ане Брнабиц Јутрањи наводи да је она пореклом из Хрватске, из Старе Башке на отоку Kрку где се њена породица спомиње у црквеним књигама још 1673. године.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug