Издвајамо Србија

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Бојим се да ће се овај рат око руског центра у Нишу лоше завршити по Србију, ево зашто…

Москва и Вашингтон су опасно заратили због хуманитарног центра у Нишу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тешко да прође и један дан без неке оптужбе или контраоптужбе великих сила када је реч о објекту у граду на Нишави, за који једни тврде да ће прерасти у шпијунски центар, а други да је његова намена искључиво да се помаже Србији, али и земљама у окружењу у случају природних катастрофа.

Тако је руски амбасадор Александар Чепурин јуче изјавио да „нико не може да разуме због чега није решен статус запослених у Српско-руском хуманитарном центру”.

– Без решеног статуса, Српско-руски хуманитарни центар нема могућности за развој, а ту је све јасно. Имамо све у документима које су потписале власти Русије и Србије још на почетку 2013. Читајте документа, тамо је све написано – истакао је Чепурин, који је на питање како коментарише оптужбе америчких представника да је центар у Нишу шпијунски рекао да су врата тог центра отворена и да свако може да дође и увери се чиме се запослени баве.

Народни посланик Мирослав Лазански каже да би за нашу земљу била права катастрофа уколико би Русија затворила центар у Нишу.

– Американци су причали о том центру како би вршили психолошки, политички притисак на Србију. Заиста не знам зашто се том центру не да неки дипломатски статус, јер на овај начин стављамо и Русе у незгодан положај. Шта ако недајбоже одлуче да угасе центар? Дошло је лето, видимо какви све пожари бесне по Европи, шта ако и нас тако нешто задеси? Ми немамо авионе за гашење пожара и ко ће онда бити одговоран за катастрофу која би уследила? – запитао се Лазански.

– Плашим се да полако клизимо у ситуацију да нам Руси саопште да одлазе из Ниша. Морамо да знамо да помоћ ЕУ у елементарним непогодама није ни приближно толико брза и ефикасна као помоћ Руске Федерације. Видели смо сви колико им је требало времена да пошаљу један хеликоптер у Црну Гору када су ту земљу задесиле снежне мећаве. И на крају, центар у Нишу је регионално значајан јер су Руси одатле помагали свим земљама у окружењу у борби са пожарима и не видим разлог за толику мистификацију – навео је Лазански.

 

Извор: Ало.рс