Издвајамо Србија

ПАЛМА О ИЗБОРУ БРНАБИЋКЕ: “Видећете шта ће се десити у среду”

Драган Марковић Палма (Фото: Јутјуб)

Три дана уочи седнице на којој ће посланици расправљати о избору нове Владе и Ане Брнабић на њеном челу, не зна се хоће ли коалициони партнери променити свој став и ипак подићи руку за предлог Александра Вучића. За Н1 Драган Марковић Палма понавља: Остајем при свему што сам рекао, али и додаје “видећете у среду”. Зукорлић: Не мењам став.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да премијер буде домаћин и да има децу – то тражи човек који је небројено пута и сам доказао да домаћин уме да буде. Последњи пут Драган Марковић Палма угостио је премијера Александра Вучића, месец и по пре него што ће Вучић постати председник.

„Он игра и напред и позади. Позади чува свој гол, а напред даје голове противничким екипама“, казао јхе 15. фебруара 2017. Драган Марковић Палма.

Но, да ли би у среду, „из слободног ударца“ екипа СНС-а могла да „затресе мрежу“ свог коалиционог партнера и да ли је онда изјава да Ана Брнабић није његов премијер Марковићев аутогол?

„Мислим да се на питањима гласања за Владу и гласања за буџет показује ко жели да подржи владајућу већину. По мени, владајућа коалиција мора, односно треба да гласа за Владу јер то напросто природно, ваљда подржавате политику коју та Влада заступа, не само њена кадровска решења“, каже Небојша Стефановић, СНС.

Марковић, који се баш кадровском решењу противи, чини се не потреса се много, будући да га је телефонски позив Н1 затекао док се рекреирао.

Марковић: Сад тренирам на 36 степени, чујете да сам задихан.

Н1: Јел’ тренирате и да постанете опозиција?

Марковић: Слушајте, ја сам у коалицији са СПС-ом од 2008. и много пута сам гласао супротно од њих. Ваљда је демократија да има што више различитих партија.

Н1: Дакле нећете гласати за Ану Брнабић?

Марковић: Чујте, то питање које вас занима, ја сам се са тим родио и и остајем при свему што сам рекао.

Н1: Да ли поруке власти да иде у опозицију свако ко гласа супротно од владајуће већине, чији сте ви део, схватате као својеврсну уцену?

Марковић: Немојте да ми стављате у уста нешто што нисам рекао. Видећете све у среду.

Природно је, сматра одговорни уредник НИН-а Никола Томић, да они који не дигну руку да Ана Брнабић постане председница Владе више не буду део те власти. Ипак, не сумња да ће Палмина шесторка наћи компромисно решење у дану гласања:

„Уколико Драган Марковић Палма буде би против или не буде био присутан, или буде уздржан, мислим да постоји велика могућност да његових петоро посланика гласа ‘за’ Владу, чиме би Јединствена Србија, на неки начин, направила компромис, Палма би остао доследан хомофоб, а његови посланици би остали део владајуће коалиције, самим тим и он и његова странка“.

Муамер Зукорлић, председник Бошњачке демократске заједнице,је у краткој поруци новинарки казао да не мења став да Брнабић није добар избор за премијера јер би она, како је медијима раније објаснио, због своје сексуалне оријентације иритирала духовна и етичка уверења апсолутне већине грађана.

 

Извор: Н1