Издвајамо Србија

ПОСЛАНИЦИ У ДИЛЕМИ – МАНДАТАРКА СЕ НИЈЕ РОДНО ОДРЕДИЛА: „Брнабић ни господин ни госпођа“

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Истицање сексуалне оријентације мандатарке Ане Брнабић била је тема за поједине опозиционе странке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посланик ДСС Милан Лапчевић најавио је да та странка неће гласати за њен кабинет јер како је рекао није се родно одредила.

Овакав речник осудио је председник скупштинског одбора за људска и мањинска права.

ДСС пита на основу чега је предложена Ана Брнабић која је осим што је припадница ЛГБТ популације и представница УСАИД-а.

„Што се тиче кандидата за председника Владе Ане Брнабић не могу да је назовем госпођом нити господином. Није се родно одредила. Ми не можемо да то подржимо зато што нам није јасно на који начин је она предложена од стране председника републике да буде мандатар“, навео је Милан Лапчевић из ДСС.

Овакав речник осудио је председник одбора за људска и мањинска права у Скупштини Србије Мехо Омеровић.

„Жалосно је да један народни посланик тако говори. Силеџијски однос према жени само зато што је она другачије сексуалне оријентације је лош за све нас. Данима се прича само о томе да је Ана Брнабић припадница ЛГБТ популације и да има хрватско порекло, а да нико не прича о томе шта и како ради, нити који су изазови пред њом. Превртати и испитивати крвна зрнца њених прадедова, говорити да је она безродна особа је нешто што је понижавајуће за парламент“, навео је Омеровић.

Омеровић каже да би Ану Брнабић требало ценити по ономе како ће радити.

 

Извор: Б92