Издвајамо Србија

СРБИЈА СПРЕМА НОВУ ЈСО: 1.500 РАМБО РАТНИKА моћи ће у сваком тренутку ДА СПРЕЧИ УДАР НА НАШУ ЗЕМЉУ!

Овог лета биће формирана посебна војна јединица сачињена од најобученијих, искусних специјалаца који у сваком тренутку могу да заштите Србију од напада… Вучић најавио да ће бити обучени и наоружани као амерички ‘Рамбо специјалци’.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Војска Србије овог лета формираће посебну јединицу сачињену од најобученијих и најискуснијих специјалаца, који у сваком тренутку могу да заштите Србију од било какве агресије.

Елитна формација бројаће 1.500 најбољих војника наоружаних најмодернијим оружјем и опремљених по моделу „војника 21. века“.

Спречити удар на Србију

Главно наоружање у новој јединици која се у Војсци колоквијално назива ‘Рамбо јунит’, како сазнајемо, биће прва српска аутоматска модуларна пушка која има измењиву цев са два калибра (7,62 мм и 6,5 мм „грендел“) и представља последњу генерацију аутоматских пушака.

Осим пушке, која предњачи у односу на све досад виђено, војни специјалци добиће и најсавременију балистичку заштиту и оптику.

Очекујем да се сваке године обучавају нови војници, што би свакако ојачало досадашње војне снаге
Бојан Димитријевић, војни аналитичар.

Kолико добро ће војници заправо бити опремљени и обучени, најбоље говори најава Александра Вучића, који је у интервјуу за ТВ Пинк прексиноћ рекао да ће нови специјалци бити као амерички „Рамбо специјалци“.

Главни задатак ове јединице, објашњавају наши извори, биће да 24 сата буду спремни за сваку акцију.

– Идеја је да после првих 1.500 специјалаца до краја године добијемо још толико посебно обучених војника. Сви ће проћи најригорознију обуку, попут америчких „Фока“ или руских специјалаца „Алфа“. Они ће добити најквалитетнију и најскупљу опрему и оружје. Ниједна војска у региону још није направила ништа слично – преноси наш саговорник.

Kако сазнајемо, најава оснивања нове српске специјалне јединице дигла је на ноге безбедносне структуре у региону, а поготово шиптарске политичаре на Kосову.

– Албанци у јужној покрајини већ су дигли буку код својих западних савезника. Њихова паника иде толико далеко да су чак неким људима у Вашингтону и Бриселу пренели „поуздане информације“ да Београд спрема изненадни напад и освајање Kосова!?! Тачи и екипа, наиме, тврде да ће специјалци извести неку врсту блицкриг акције и преко ноћи заузети север Kосова до реке Ибар – преноси Информеров саговорник.

Председник Србије Александар Вучић потврдио је да ће наша земља већ у септембру имати 1.500 најбољих специјалаца у региону.

– С одређеним бројем обучених припадника полицијских јединица, ови војници ће у сваком тренутку бити спремни да прихвате не само борбу против тероризма већ и сваки други удар на Србију. Они ће бити не само обучени него и најсавременије опремљени. Ниједан војник у свету неће имати бољу опрему – нагласио је Вучић.

Специјална бригада

Војни аналитичар Бојан Димитријевић оцењује да су ово сјајне вести и да је добијање најсавременије опреме за специјалце велики помак.

– Реч је о најбољој опреми за специјалну бригаду. Надам се да ће у наредном периоду и остали војници бити опремљени на адекватан начин. Наравно, очекујем да се сваке године обучавају нови војници који ће се касније придружити специјалцима, што би свакако знатно ојачало наше војне снаге – закључује Димитријевић.

Чињенице о новој пушци српских специјалаца

* 30 метака је капацитет магазина за муницију
* 7,62 мм је један од калибара пушке
* 6,5 мм „грендел“ калибар омогућава мањи трзај пушке
* пушка има телескопски преклапајући кундак од полимера.

 

Извор: Informer.rs