Издвајамо Православље

СУТРА ЈЕ ДУХОВСКИ УТОРАК: Ево шта би сутра ОБАВЕЗНО требали да носите са собом…

Сутра је трећи дан једног од највећих празника у Српској православној цркви, Света тројица или Духови, који се обележава 50. дан после Васкрса и десети дан после Спасовдана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

НЕКАДА СУ БИЛИ ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ А ОНДА СУ СЕ ЗАМОНАШИЛИ: Бивша супруга Бориса Тадића је једна од њих, ево ко још…

Духови представљају и „рођендан“ Хришћанске цркве, а називају се још и Тројице, Тројичин дан, Силазак светог духа на апостоле. По значају то је трећи празник, после Васкрса и Божића, и као они, такође се слави три дана.

Празновање се наставља целе седмице, не пости се и то је тзв. трапава недеља. Сутра је Духовски Уторак.

ЕВО КАКО ДА ОТЕРАТЕ НЕГАТИВНУ ЕНЕРГИЈУ ИЗ КУЋЕ: После овог живот креће на боље!

На празник Силаска Светог Духа на апостоле (који је у народу познат и као Духови, односно Света Тројица) под у храмовима покрива се травом, поред зидова се прислањају гране липе или неког другог дрвета, а иконе се ките цвећем.

Овај обичај потиче још од првих хришћана, који су га, пак, преузели од Јевреја, који су на празник Педесетнице китили своје богомоље и куће. То их је подсећало на време када су преко Мојсија добили десет Божјих заповести, као и на време лутања по пустињи, после бекства из Мисира, јер су у пустињи живели у колибама од грања и лишћа.

МОЛИТВА ПРОТИВ ВРАЏБИНА (ВИДЕО)

На Духове у храму народ плете венчиће од траве које после носи кући и оставља поред иконе и кандила. Многи носе венчиће у торбама и ташнама.

САВЕТИ ОЦА ТАДЕЈА ЗЛАТА ВРЕДНИ: Ако вечерас изговорите ОВУ МОЛИТВУ, она ће вам због ОВЕ СТВАРИ бити ОДМАХ УСЛИШЕНА!

 

Извор: srbijadanas.com