Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ! ВУЧИЋ У ПРОБЛЕМУ: Одлаже се седница Скупштине и гласање за премијера!

Српска напредна странка и председник Александар Вучић имају проблем у обезбеђивању већине у парламенту када је реч о изгласавању Ане Брнабић за премијера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како „Блиц“‘ексклузивно сазнаје, због тога ће бити одложена седница Скупштине Србије на којој би требало да буде дата подршка Брнабићевој.

У току дана је, према нашим сазнањима, одржана и седница београдског одбора СНС-а. Ове информације за „Блиц“ је потврдио и Небојша Стефановић.

– Пред председником Вучићем и странком су проблеми који се тичу обезбеђивања већине у Парламенту. У веома смо тешкој ситуацији око формирања стабилне већинске подршке и целу недељу ћемо искористити за обезбеђивање те већине. Са сигурношћу могу да кажем да ће седам посланика Јединствене Србије гласати против, више њих из СНС-а није сигурно како ће гласати, а предлог неће подржати ни Муамер Зукорлић – наводи Стефановић за „Блиц“.

Он додаје да ће се због целе ситуације Вучић и СНС током недеље бавити учвршћивањем већине.

– Ако већину успемо да обезбедимо, можемо да очекујемо да седница Скупштине на којој би требало да буде изабрана нова премијерка почне током наредног викенда – наглашава Стефановић.

Он истиче да је Вучић одлучан и истрајан у свом предлогу, као и да га неће мењати ни по коју цену, „јер ово није само питање подршке Ани Брнабић већ и председнику Вучићу“.

 

Извор: Блиц