Издвајамо Спорт

ЗВЕЗДА ВРАЋА СВОЈУ ДЕЦУ! Милојевић и Мркела праве заокрет, окрећу се бившим играчима…

Тренер Владан Милојевић и директор Митар Мркела на списак жеља за прелазни рок ставили бивше омладинце црвено-белих Вујадина Савића, Горана Чаушића, Дарка Лазића, Срђана Мијаиловића…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Управа Црвене звезде покушаће у летњем прелазном року да врати неколико својих фудбалера којих се раније одрекла, сазнаје Информер.

На списку жеља који су претходних дана саставили тренер Владан Милојевић и спортски директор Митар Мркела налазе се Горан Чаушић из Осасуне, Дарко Лазић из Алање, Вељко Симић из Базела, Вујадин Савић…

Добро их познаје
Милојевић је као тренер Звезде са играчима 1993. годишта освојио својевремено омладинску лигу Србије
Терзићева последња

Свесни су на „Маракани“ да неће моћи да врате сваког од тих играча, али приоритет је да барем неколицину поново обуку у Звездин дрес.

– Милојевић је као тренер Звезде са играчима 1993. годишта освојио својевремено омладинску лигу Србије. Познаје ту децу и зна шта би од њих могао да очекује. Мркела такође познаје неке од њих јер је био раније директор у омладинској школи Црвене звезде. Проблем је што већина тих фудбалера има уговор са иностраним клубовима, а Звездина финансијска ситуација је лоша и зато неће бити лако довести их – објаснио је наш извор.

Мркела и Милојевић имаће делимичну слободу у кројењу тима за наредну сезону. Њихова је обавеза била и биће да саставе списак жеља, али коначну реч даће Звездан Терзић, који је задужен за финансије и вршиће процену могу ли црвено-бели да плате одређеног играча.

– Вујадин Савић, рецимо, слободан је играч и навијач Звезде, али морају у клубу да одлуче да ли им је баш он приоритет. Затим, Филипу Стојковићу је клуб Минхен 1860 сад избачен у четврту лигу, па је десни бек самим тим слободан играч. То значи да би и њега Звезда могла да врати без великих пара. За неке играче као што су Чаушић, па и Планић из Војводине, неће бити тако лако, јер би клуб морао да издвоји озбиљно обештећење – закључио је наш извор.
Опипавање пулса

Штопер Вујадин Савић, ком је истекао уговор са молдавским Шерифом, објаснио је за Информер да је повратак у Звезду засад само једна од опција и да је све на дугачком штапу.

– Не бих улазио у детаље, јер се заправо ништа конкретно није десило. Било је само овако неких прича, али још ме нико није звао на преговоре. Ако се ипак деси да потпишем за Звезду, причаћемо онда – поручио је Савић.
Преговори у току

Менаџер двојице играча које жели Црвена звезда је Стеван Миковић, који је потврдио интересовање црвено-белих.
​- Причао сам са људима из Звезде, звали су ме због Срђана Мијаиловића и Филипа Стојковића. Мијаиловић има уговор, за њега би требало да се плати обештећење, док за Стојковића има понуда и из иностранства – рекао је Миковић.

 

Извор: Информер