Издвајамо Регион

ДА ЛИ СЕ ТО СПРЕМА НЕЗАВИСНОСТ КИМ? РАМА позвао СРБИЈУ да призна КОСОВО и поделио ВУЧИЋЕВ текст на Фејсбуку!

Еди Рама (Фото: Јутуб)

Албански премијер Еди Рама позвао је данас Србију да призна независност Косова, рекавши да ће то допринети стабилизацији балканског региона.

Рама је навео на друштвеној мрежи Фејсбук да би српско признање Косова било „јасно решење ма путу из мрачног тунела ка светлости“.
Рама је такође позвао Приштину и Београд да наставе дијалог.
Председник Србије Александар Вучић претходно је за лист Блиц оценио да је унутрашњи дијалог о Косову одлучујући за будућност Србије и српског народа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Време је да као народ престанемо као ној да забијамо главу у песак, покушамо да будемо реални, не допустимо да изгубимо или некоме предамо оно што имамо, али и да не чекамо да ће нам у руке доћи и оно што смо одавно изгубили“, навео је Вучић у ауторском тексту објављеном у понедељак, а који је Рама поставио данас на Фејсбуку.

Рама је навео да „постоји дугачак пут који излази из тунела тешке историје крваве окрутности, коју показује историја Балкана“, а где су, како је додао, „последњих година предузети кораци које нису замишљали ни највећи оптимисти“.

Од када је постао премијер Албаније 2013. године, Рама је иницирао албанско-српски дијалог, медјутим односи Србије и Албаније су затегнути због неслагања о Косову.

 

Извор: Курир