Издвајамо Србија

Због претњи Вучићевој ћерки на Фејсбуку добио осам месеци затвора

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на осам месеци затвора Милована Раонића (29) из Сивца код Куле јер је у децембру прошле године преко Фејсбук профила угрозио сигурност тадашњег премијера а сада председника Србије Александра Вучића претњом да ће напасти његову ћерку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Том одлуком која је данас објављена на сајту, Апелациони суд је потврдио првостепену пресуду Вишег суда у Београду из фебруара ове године.

У пресуди се наводи да је Раонић осуђен јер је 5. децембра 2016. године, у Сивцу, СО Кула, угрозио сигурност Владе РС – Александра Вучића, претњом да ће напасти на живот и тело њему блиског лица, на тај начин што је на фејсбуку као један од коментара „уживо“ поставио претећу поруку да ће напасти на живот и тело лица блиског председнику Владе РС Александру Вучићу.

Услед тога су мере обезбеђења председника Владе РС и чланова његове породице подигнуте на највиши ниво, наводи се у пресуди.

У образложењу одлуке Апелационог суда наводи се да је првостепени суд је правилно и потпуно утврдио чињенично стање када је нашао да је окривљени извршио кривичноправне радње ближе описане у изреци првостепене пресуде.

„Имајући у виду, контекст и садржину инкриминисане поруке којом се директно доводи у питање живот и тело лица блиског председнику Владе РС, као и да су поруку врло озбиљно схватили и премијер и припадници његовог обезбеђења услед чега су, одмах по сазнању за ту поруку, предузете посебне мере обезбеђења у односу на председника владе и чланове његове породице, његовим подизањем на највиши ниво, правилан је закључак првостепеног суда да је током поступка са потребним степеном извесности доказано да је окривљени радњама које је предузео угрозио сигурност председника Владе РС претњама да ће напасти на живот и тело њему блиског лица“, закључио је Апелациони суд.

Медији су након хапшења Раонића писали да је он раније осуђиван због крађе кола, те да се на фејсбуку крио иза налога „дете Партизана“.

 

Извор: Танјуг