Издвајамо Србија

„НАПРЕДНА“ СРБИЈА: „Ајнштајн из Сурдулице“ од конобара за три године до државног секретара за привреду! (ВИДЕО)

Државни секретар у Министарству привреде и координатор напредњака за југ Србије Драган Стевановић прима већу плату од председника Србије Александра Вучића, јер према извештају Агенције за борбу против корупције, овај напредњак сваког месеца прими 178.689 динара.

За функцију државног секретара добија месечно 86.949 динара, за место председника комисије за јавно и приватно партнерство 54.040, а Стевановићу се сваког месеца плаћа и такозвана „накнада за одвојени живот“, јер живи одвојено од породице која је у Сурдулици, и то 38.374 динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај напредњак из Сурдулице радио је као конобар у локалном кафићу, а онда је вероватно схватио да као конобар неће далеко догурати, па је одлучио да се образује и „запуца“ ни мање ни више, него на државну фотељу. То му је пошло за руком. Стевановићу је чак успело и оно што не би ни чувеном Ајнштајну – да за пет дана положи чак 10 испита, и постане економиста – оперативни менаџер.

Поред тога што је завршио школу за пет дана, „Ајнштајн из Сурдулице“ како је познатији у свом крају, није знао ни где је завршио, па је дуго на сајту Министарства привреде у званичној биографији стајало да је завршио у Сремској Каменици.

Како су медији писали раније, он је себи наметнуо веома густ распоред, па је за пар дана јуна 2006. положио седам, а осталих 10 до јуна следеће године. Само није јасно како је тадашњи студент Стевановић, сада дипломирани оперативни менаџер успео да 13. јуна 2007. положи Основе информатике, Пословну статистику и Предузетништво, сутрадан Пословно право, а дан касније још два испита – Пословни менаџмент и Енглески језик. Морате признати да је за ово умеће заиста потребан рецепт, или много новца.

Он је био предмет расправе функционера СПС-а, и председника СО Сурдулица Новице Тончева, који је открио да је Стевановић школу у родном Новом Травнику завршио са двојкама и тројкама, 15 година лепио плакате Војислава Шешеља, вређао Томислава Николића и Александра Вучића, палио заставу ЕУ и НАТО, а преко ноћи постао фанатик ЕУ и ММФ-а.

Иначе, високи функционер СНС и блиски сарадник председника Србије у Београду користи државни стан, службени аутомобил, има секретарицу и возача, а у свом кабинету у Министарству привреде има и лично купатило, наводе социјалисти из Сурдулице.

Стевновић је пред изборе, у мају 2012. године док је још био радикал изјавио за медије да није поносан на дужину студирања.

– Завршио сам Вишу школу. Нисам поносан на дужину студирања. Жалим за временом када сам веровао том Томиславу Николићу, жалим за све оно што сам урадио за њега верујући да радим исправну ствар – казао је тада Стевановић.

У међувремену, Стевановић је прешао у напредњаке, али и брзо завршио и основне академске студије на Факултету за пословно-индустријски менаџмент „Унион“ Универзитета у Београду, како се наводи у његовој званичној биографији. Такође се зна да је дипломирао са темом „Финансијска анализа пословања предузећа ДД ГТС Комерц у 2006. години“, а медији су писали да је реч о фирми његовог таста Драгише Станковића која је у блокади.

Покушали смо да добијемо коментар од г. Стевановића, међутим, до објављивања овог текста није се јављао, нити одговарао на поруку.

 

Извор: Еспресо.рс