Занимљивости Издвајамо

ОВО СВАКИ ВОЗАЧ МОРА ДА ЗНА: У животној сте опасности ако укључујете климу, одмах након паљења мотора, ево зашто…

Када седнемо у аутомобил и упалимо мотор, често, не размишљајући укључујемо климу, и крећемо ка својим обавезама. Радећи тако, не само да излажемо ризику своје здравље, него и здравље својих ближњих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ствар је у томе, да остављајући ауто напољу, увек затварамо прозоре. Али, и када ауто остављамо у хладовини, за један дан у њему може да се накупи 400-800 мг бензола.

Ако сте паркирали ауто на сунцу, на температури вишој од 16 степени, ниво бензола достиже 2000-4000 мг, што је 40 пута више од дозвољеног нивоа.

Седајући у аутомобил, у којем су прозори били затворени, људи почињу удисати бензол, не знајући да овај токсин утиче на бубреге, јетру и коштано ткиво. Сем тога, он се из организма врло споро и лоше елиминише.

У приручнику за коришћење аутомобила, наводи се да пре укључивања клима уређаја треба отворити прозоре на неколико минута, али разлог није објашњен, само постоји наговештај да је то добра перформанса аутомобила.
Медицинско образложење:

Резултати истраживања показују да, пре него што почне да хлади ваздух, клима уређај избацује сав загрејан ваздух напоље, а са њим – бензол, токсин који изазива рак.

Зато, седајући у ауто, чак, и ако не осећате мирис загрејане пластике, отворите прозоре на неколико минута, а затим укључите климу.

Не затварајте прозоре још неколико минута, док ради ауто. Прихватите навику отварања прозора док сте у аутомобилу да се организам не засићује токсинима, јер последице могу бити веома трагичне.

Клима уређаји нису једина ствар која нам може помоћи у преживљавању паклених врућина. Можете се расхладити и без тога. Све што требате јесте спустити прозор на страни возача и потом затворити и онда отворити врата на страни сувозача и потом затворити па поновити пар пута.

Температура у ауту ће се спустити и до 10 степени! Трик су испробали многи и изјавили су како су се јако одушевили. Трк у ауто и испробајте и ви!

 

Извор: uspesnazena.com