Свет

Северна Кореја спрема немилосрдан напад на срце Америке: Ким Џонг Ун прети лансирањем ракета

– Усуди ли се да САД покаже и најмањи знак покушаја мицања нашег врховног вође, извешћемо немилосрдан напад на срце САД-а нашим снажним нуклеарним ударом, који је с временом ојачао – изјава је портпарола Министарства спољних послова у Пјонгјангу.

Северна Кореја је запретила лансирањем нуклеарног напада „на срце Сједињених Америчких Држава“, ако Вашингтон покуша да свргне садашњи режим, известила је у среду јужнокорејска обавештајна агенција Yонхап позивајући се на вест коју је објавила севернокорејска агенција КЦНА.
– Усуди ли се да САД покаже и најмањи знак покушаја мицања нашег врховног вође, извешћемо немилосрдан напад на срце САД-а нашим снажним нуклеарним ударом, који је с временом ојачао – изјава је портпарола Министарства спољних послова у Пјонгјангу коју преноси агенција КЦНА.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У вести се наводи како је то одговор на опаске главног човека америчке ЦИА-е Мајка Помпеа, који је прошле недеље на скупу алудирао на свргавање комунистичког режима. Помпео је тада изјавио да је најважније што САД може да уради јесте да „одвоји нуклеарни капацитет од онога ко би могао да има намеру да га искористи.“

КЦНА је цитирала изјаву Министра спољних послова који је оценио да је Помпео у својој изјави „прешао границу те јасно дао до знања како је циљ Трампове администрације свргавање режима.“

Нуклеарни тестови које је Северна Кореја извела од почетка године појачала је напетости у региону и на Корејском полуострву. Последњи тест изведен је 4. јула кад је лансиран интерконтинентални балистички пројектил којим је, према оценама аналитичара, приближила Северну Кореју могућности да лансира ракету којом би могла да нападне мету у САД-у.

Извор: Telegraf.rs / Hina