Регион

Ставридис најавио приступање НАТО пакту још једне земље из региона

Скопље — Бивши командант Северноатлантског савеза, генерал Џејмс Ставридис, изјавио је да је Македонија наредна земља која се прикључити НАТО савезу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

„Надам се да ће Грчка бити у стању да са Македонијом реши спор око имена, који ће отворити врата за Македонију да постане део НАТО. Мислим да ће Македонија да се придружи Алијанси“, рекао је Ставридис за Глас Америке.

То би, према његовим речима, био следећи корак ка уједињењу и јачање Балкана.

И амерички потпредседник Мајк Пенс је, у име председника Доналда Трампа, раније овог месеца, у телефонском разговору са премијером Зораном Заева поновио подршку САД евроатлантским интеграцијама Македоније.

„Мајк Пенс је рекао да Сједињене Државе настављају да подржавају евроатлантске тежње Македоније, и охрабрио Заева да настави са приоритетним реформама које ће убрзати пут Македоније у том правцу“, саопстено је тада из Беле куће.

Генерални секретар НАТО-а, Јенс Столтенберг после избора нове владе, такође је позвао, власт да спроведе неопходне реформе, укључујуц?и владавину закона, како би се убрзао пут ка евроатлантским интеграцијама.

„Како Скопље буде напредавало, НАТО ће наставити да пружа подршку, преко своје канцеларије у главном граду“, рекао је Столтенберг.

Извор: Tanjug