Издвајамо Србија

ЧАНАК УДАРИО НА РУСЕ: „Центар у Нишу је змијско легло из којег треба да се излегне руска војна база“

Чанак (Фото: Јутјуб)

Београд — Лидер ЛСВ Ненад Чанак каже да опозиција којој је једини слоган „Доле Вучић“ не може учинити никакав значајнији корак.

Осим тога, како каже, „битка за Београд“ не сме се претворити у битку за плен и ресурсе уместо да буде „одскочна даска за суштинске помаке у Србији“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Већ годинама говорим о томе да претварање политике у искључиво лично интересни полигон за бесомучну борбу похлепа и сујета не може дати никакав озбиљан резултат“, рекао је Чанак у интервјуу за „Блиц“.

Он је нагласио да нико од традиционалних коалиционих партнера те странке још није тражио помоћ за београдске изборе и да ће, ако до тога дође, одлучивати страначки органи.

„Чини ми се да ће арогантна ‘белолистићка’ свест којој политика смрди да се њоме баве, али зато не пропушта прилику да се гади над сваким ко се у ту политику укључи са покушајем да нешто уради, и овај пут гурнути победу на изборима у руке организованој партијској пешадији“, рекао је Чанак.

На питање да ли је он „Вучићев човек“ као што то тврде поједини из опозиције, Чанак напомиње да „чињенице говоре“ наводећи као пример, између осталог, да ЛСВ ниједном није гласао за владу у којој је премијер Вучић или људи које он подржава, да је био против тога да Вучић буде председник Србије….

Истовремено је нагласио да нема намеру да се придружује онима који безидејност прикривају скандирањем „Вучићу педеру“.

„Ја нисам Вучићев човек, као што нисам био ни Тадићев, ни Ђинђићев, ни било чији. Јер ако сам нечији, онда сам човек оних са којима делим иста убеђења већ 27 година“, нагласио је Чанак.

Осврнуо се и на прве недеље мандата премијерке Ане Брнабић, наводећи да је она „живописан лик“ и да се можда због тога очекивало да ће њени потези бити или барем пођеднако атрактивни или да ће се одмах приказати њена „марионетска“ природа.

„Није се догодило ни једно, ни друго. А говорити о раду владе, а не дати јој стотину дана, није политички пристојно. Једино што могу да издвојим као озбиљан гаф који јој није требао јесте понижење којем је изложила целу земљом фарсом око некаквог транскрипта неке своје изјаве и правдањем руском амбасадору око њене садржине“, рекао је Чанак.

На питање да ли особље Руског хуманитарног центра у Нишу треба да добије дипломатски статус, Чанак каже да не треба као што ни, како каже, сам центар не сме имати екстериторијалност „јер је свакоме јасно даје то змијско јаје из којег треба да се излегне руска војна база“.

Kоментаришући да ли је за Србију боље да премијер косова буде Аљбин Kурти или Рамуш Харадинај, Чанак каже да је „за Србију најбоље да Kосово буде стабилна заједница са европским стандардима што ће се тешко десити ако то Србија не постане“ и истиче да очекује наставак дијалога између Београда и Приштине.

 

Извор: Танјуг