Православље

ЧУДОТВОРНА МОЛИТВА СВЕТЕ КСЕНИЈЕ ПЕТРОГРАДСКЕ: Ако немате НОВАЦ, ПОСАО И СРЕЋЕ У ЉУБАВИ, помолите се овако!

Молитва Свете Ксеније Петроградске позната је свим православцима. Молитва служи да се човекова душа споји са Богом. Молећи се, човек своју душу олакшава, окрепљује свој дух и добија нову божанску снагу.

Многи лакше превазилазе све животне проблеме уз помоћ молитве. Међутим, треба знати и ком свецу треба да се обратимо када западнемо у одређене неприлике. Молитва Светој Ксенији Петроградској највише помаже људима, који су у оскудици са новцем, незапослени су или имају љубавне проблеме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Молитва Свете Ксеније Петроградске:

“О, света свеблажена мати Ксенијо! Ти си под заклоном Свевишњега живела вођена и укрепљивана Богомајком. Глад и жеђ, студен и врелину, увреде и гоњења претрпела си, дар прозорљивости и чудотворства од Бога си добила и под заштитом Свемогућег покој нашла. Сада те Света Црква као миомирисни цвет прославља стојећи на месту твог погребења, пред иконом твојом светом и као живој, која си са нама, молимо ти се: прими молитве наше и принеси их престолу Милосрдног Оца небеског и имајући смелост пред Њим, измоли вечно спасење онима који теби притичу, обиље благослова за добра дела и прегнућа наша и избављење од свих недаћа и жалости. Заступи светим твојим молитвама пред Престолом Свемилостивог Спаситеља нашег нас недостојне и грешне. Помози, Света блажена мати Ксенијо, деци да се светлошћу Светога крштења озаре и печатом Духа Светога запечате, да се дечаци и девојчице у вери, честитости и богобојажљивости васпитавају и успеха у учењу имају, да се болесни и слаби исцеле, породичну љубав и слогу ниспошљи, монахе удостој да се добрим подвигом подвизавају и од увреда их огради, пастире у крепости Духа Светога учврсти, народ и земљу нашу у миру и спокојству сачувај и сажали се на оне који су у предсмртни час лишени причешћа Светим Христовим Тајнама. Ти си нам нада и уздање, брзо услишење и избављење, теби благодарност узносимо и с тобом славимо Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и кроз све векове. Амин!”

 

 

Извор: Opanak.net