Издвајамо Свет

БЛАГО НАМА! ФРАНЦУСКИ ПРЕМИЈЕР ХВАЛИ БРНАБИЋКУ: Она је отелотворење обнове политичког живота Србије

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Француски премијер Едуар Филип оценио је да српска премијерка Ана Брнабић представља „отелотворење обнове политичког живота Србије“ будући да је прва жена на тој функцији и да долази из цивилног друштва.

Филип је навео да ће деловање Ане Брнабић у процесу европских интеграција бити „од суштинског значаја, како због обима неопходних реформи на Западном Балкану, тако и због изазова с којима се суочава Европска унија“ и позвао српску премијерку да настави тим путем, „посебно када је реч о реформама у области владавине права“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У честитки упућеној Ани Брнабић 4. јула поводом њеног избора за председницу Владе, а данас објављеној на сајту француске Амбасаде у Србији, Филип је навео да су везе које спајају две земље давнашње и да је Француска била уз Србију од почетка транзиционог периода.

– Од почетка демократске транзиције Француска је била уз Србију како би подржала њене реформске напоре, њен европски пут, њен економски развој и, шире гледано, трајну стабилизацију региона. Знате какав значај имају добросуседски односи и, у том оквиру, Ваш одлучни ангажман у дијалогу са Приштином – навео је француски премијер у честитки.

Филип је оценио да је однос Србије и Француске ојачан последних година на политичком и економском плану и у области безбедности и истакао квалитет сарадње у области реформе јавне управе, за коју је Брнабић била задужена у претходној влади.

 

Извор: Танјуг