Издвајамо Спорт

ДЕЛИЈЕ УЗЕЛЕ УЧЕШЋЕ У ПОЛИТИЧКОМ ДИЈАЛОГУ: „Космет је српски и ничији више, у Уставу пише и не сме да се брише“

Фудбалери Црвене звезде и Спарте почели су утакмицу уз песму са севера кореографију која је покрила читаву северну трибину стадиона “Рајко Митић”.

Три боје српске заставе и мотив Косова и Метохије покрили су север, а стадионом се орила мелодија песме “Ој Косово, Косово”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Томе је средином првог полувремена додато и сада већ препознатљиво “УЕФА мафија, Косово је Србија” када Звезда игра европске мечеве.

У једном тренутку је истакнут и транспарент, „Космет је српски и ничији више, у Уставу пише и не сме да се брише“, црвено-белима се у наизменичном скандирању „Косово-Србија“ у полувремену придружила и група од двестотинак навијача гостију.

Навијачи Спарте су и иначе познати по томе да не признају независност јужне српске покрајине.

Клуб из Љутице Богдана је до сада више пута испаштао и плаћао казне због навијања, али Делије настављају своју борбу са Европском кућом фудбала.

Прошли пут је Звезда платила казну због вређања ЛГБТ популације током меча са Флоријаном, па је север на реваншу против Иртиша био празан. Присталице црвено-белих су тада направиле преседан и преселиле се на југ.

Можда овог пута УЕФА прогледа кроз прсте Звезди, али је извесно да неће Партизану због инцидената на утакмици са Олимпијакосом. „Гробари“ су флашама гађали играче из Пиреја, а под ногама Марка Марина је пукла и петарда приликом извођења корнера.

 

Извор: Б92