Издвајамо Спорт

ЈОКИЋ напокон одлучио да ли ће играти за СРБИЈУ на Европском првенству!

Србија остаје без једне од главних узданица на Еуробаскету

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија остаје без једне од највећих узданица на предстојећем Еуробаскету, пошто је Никола Јокић и дефинитивно одлучио да не наступа за Орлове на првенству у Турској.

Како преноси Журнал, центар Денвера се чуо са селектором Александром Ђорђевићем и саопштио му да не може да се одазове позиву у национални тим.

Неизвесност око наступа Јокића не Еуробаскету практично је трајала од када је он завршио сезону у НБА лиги. Челници Денвера наводно нису изричито забранили српском интернационалцу да наступи за репрезентацију, али су му саветовали да ово лето посвети себи, а то је првобитно и најавио његов менаџер Мишко Ражнатовић, који је рекао да је само ово лето битно за Николу, и да за наредних 5 или 10 не би било проблема да се одазове репрезентацији.

И сам Јокић није желео да коментарише ситуацију око евентуалног учешћа на Еуробаскету када су му новинари поставили то питање, а није се оглашавао ни након ширег списка на коме се налазио. Неизвесност је трајала све до сада, фактички уочи скраћивања списка.

Селектор Александар Ђорђевић би наредних дана требало да скрати шири списак од 25 кандидата за Еуробаскет, а извесно је да 20. јула на окупљању репрезентације неће бити српског центра, за кога је цела Србија веровала до краја да ће ипак одолети притисцима из Денвера и да ће заиграти за Србију.

Нема дилеме да ће Србија неиграњем Јокића бити значајно ослабљена, док би с њим у тиму, с обзиром на феноменалну сезону коју је имао у НБА лиги, била један од највећих фаворита за злато. Подсетимо и да готово све репрезентације долазе у најјачем саставу, нарочито Шпанци, којима су се одазвале све НБА звезде, на челу са браћом Гасол, па ће Србији бити изузетно тешко да се домогне најсјанијег одличја.

 

Извор: Телеграф.рс