Србија

ЛУДИЛО: Јанковић гура Георгиева за градоначелника!

Пропали досовски председнички кандидат Саша Јанковић одлучио да му Владо Георгиев буде главни адут на градским изборима… Истраживања показала да проблематични певач има веће шансе од њега!
Пропали досовски политичар и кандидат за председника Саша Јанковић планира да на предстојећим изборима за градоначелника Београда кандидује певача Владу Георгиева, сазнаје Информер!

Јанковић је, тврде наши одлично обавештени извори, недавно са сарадницима наручио истраживање јавног мњења које је, наводно, показало да Георгиев има добре шансе на изборима. Штавише, кажу упућени, Јанковић је био шокиран када су бројке показале да је певач популарнији и од њега!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога бивши омбудсман, а сада шеф покрета „Слободни грађани Србије“, верује да би Георгиев представљао политичко и изборно изненађење које би му странку дигло на ноге.

‘Несрећно решење’

Према речима наших саговорника, Јанковић и Георгиев још нису постигли никакав политички договор.

– Јанковић је убеђен да би са Георгиевим имао успеха на изборима, иако је овај склон инцидентима и скандалима. Истраживања која је радио, наводно, показују да се певач добро котира, чак боље и од самог Јанковића. На прву лопту, Јанковић је био шокиран резултатима анкете, али нам је онда рекао да је Георгиев наша шанса. Иако неки људи у странци нимало нису срећни због ове идеје, нико се није бунио… Колико знамо, њих двојица се још нису ништа договорили… – преноси Информеров извор, високи функционер у Јанковићевом покрету који је инсистирао на анонимности.
Јанковић се није оглашавао овим поводом. На другој страни, Владимир Пејић из агенције „Фактор плус“ истиче да Георгиев никако није профил личности која је погодна за озбиљну политичку функцију.

– Наша истраживања су показала да се изненадно укључивање јавних личности у политику није показало као добро решење. Георгиев је забављач и тешко да би га људи схватили у некој озбиљној улози и да би се он у томе снашао. Осим тога, функција градоначелника захтева озбиљно понашање и одмереност, а Георгиев је познат као неко ко воли да попије, да се забавља и то не крије. Без обзира на то што је квалитетан музичар, такав живот не иде уз политичара – убеђен је Пејић.

Нема никакве шансе

Маркетиншки стручњак Небојша Крстић напомиње да је већ било сличних покушаја и да су сви били неславни.

– СПС је својевремено као кандидата истурао најпопуларнијег српског глумца свих времена Велимира Бату Живојиновића, али без већег успеха. ДСС је као кандидата имао Милана Ланета Гутовића, који је на изборима прошао незапажено. Георгиев, као далеко мање популаран лик и с обзиром на претходна искуства, нема апсолутно никакве шансе за успех – закључује Крстић.
Извор: Informer.rs