Издвајамо Србија

Након мерења брзина између наплатних рампи, ево колике минималне сатнице у вожњи морају да вам буду да не бисте били кажњени

Средња брзина, наиме, мери се између две наплатне рампе, а за те потребе користити се постојећи систем наплате путарине

На ауто-путу је почела да се мери просечна брзина вожње, а они који возе изнад просека кажњаваће се како су најавили у Саобраћајној полицији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Средња брзина, наиме, мери се између две наплатне рампе, а за те потребе користити се постојећи систем наплате путарине.

Не ради се о фиксним камерама које мере брзину у тренутку проласка возила, већ је реч о систему који на основу времена уласка и времену изласка возила са предметне деонице, израчунава просечну брзину кретања.

Већ јуче је један возач, који је саобраћао на релацији Београд-Шид, добио признаницу на наплатној рампи на којој му је стајала обрачуната просечна брзина.

Телеграф.рс с тим у вези вам представља колико вам је потребно времена од наплатне рампе до наплатне рампе на појединим деоницама.

На већини деоница, да подсетимо, ограничење је углавном 120 километара на сат. Изузетак је ауто-пут Хоргош- Прешево, где је на појединим деоницама ограничење мање, попут Грделичке клисуре, па је, самим тим, путовање дуже.

ДЕОНИЦА КИЛОМЕТРАЖА ВРЕМЕ

Београд (Врчин) – Ниш 218 км 109 минута

Београд – Шид 108 км 54 минута

Љиг – Прељина 57 км 28,5 минута

Хоргош – Прешево 583 км 6 сати и 15 минута

 

Извор: Телеграф.рс