Русија Свет Србија

РАСПРАВА О СРБИЈИ У КОНГРЕСУ: Шта Американци желе да спрече по СВАКУ ЦЕНУ

Србија на путу успешних евроатлантских интеграција, и да на том путу нема никог ко је снажније подржава од САД, речено је у америчком Конгресу
Копредседавајући српског кокуса у Представничком дому америчког Конгреса, конгресмен из Тексаса Тед По, рекао је да САД морају да буду обазриве и не дозволе да Кремљ поквари њихове односе са Србијом.
О Србији се говорило у Представничком дому америчког Конгреса, где је копредседавајући српског кокуса, конгресмен из Тексаса Тед По одржао петоминутно изглагање о односима САД и Србије, али и обележавању годишњице мисије „Халијард“, у оквиру које је током Другог светског рата са територије окупиране Србије спасено 500 америчких пилота.

Конгресмен По је нагласио да се пријатељство из тог периода, али и периода Првог светског рата, наставило, и да данас „Србија и САД раде заједно да очувају узајамну безбедност“.

Он је међутим такође поменуо да је руска пропаганда у Србији снажна и изразито против Запада, тако да – како је истакао – „САД морају да буду обазриве и не дозволе да Кремљ отрује наше односе са Србијом“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Конгресмен По је на крају излагања напоменуо да је Србија на путу успешних евроатлантских интеграција, и да на том путу нема никог ко је снажније подржава од САД.

Излагању конгресмена Теда Поа у Представничком дому присуствовао је амбасадор Србије у Вашингтону Ђерђ Матковић.

Извор: Telegraf.rs/Glas Amerike