СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ! НАУЧНИЦИ ОТКРИЛИ ШТА ИЗАЗИВА РАК ПЛУЋА: Нећете веровати шта је у питању!

Ако станујете негде у низији, имамо заиста заиста лоше вести за вас јер – без обзира на то да ли сте у граду или на селу, у односу на вашег рођака који живи на планини – имате много већи ризик да оболите од рака плућа

Поред пре свега пушења, али и смога, генетике или радног века проведеног у руднику, један од разлога зашто људи у одређеним подручјима чешће оболевају од рака плућа је, веровали или не, ваздух који дишу!

Заправо, ствар је у томе што није свеједно на којој надморској висини живите. У низијама ваздух гушћи, а самим тим и богатији кисеоником, који упркос својој благотворности, у претераним количинама опасан за наш организам.

едноставно, кисеоник је веома необичан елемент. Сваки пут када једемо, у наше тело га користи како би храну претворило у енергију. Међутим, оксидација је метаболички процес којим се ослобађа мноштво такозваних слободних радикала, који су изузетно канцерогени.

Све мање људи у Србији пуши!

Ови веома реактивни атоми у могућности су да направе прави дар-мар у организму, па и да доведу до оштећења ДНК, а с временом и до мутације ћелија – и, ето канцера. С обзиром на то да су управо плућа, као део органа за дисање, прва на удару кисеоника, она су најподложнија обољевању од рака.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: