Србија

Срамота! ПРЕТЊЕ ОПОЗИЦИОНАРИМА: Проћи ћеш као Ђинђић!

Саша Јанковић (Фото: Јутјуб)

Јавне увреде и анонимне претње политичарима из опозиционог табора постале су српска свакодневица, а они тврде да на стубу срама медија блиских председнику Србије Александру Вучићу заврши свако ко се усуди да искаже другачије мишљење. Приметно је да је списак „прозваних“ и „угрожених“ све дужи из дана у дан.

Језиве телефонске поруке стигле су претходних дана лидеру Нове странке Зорану Живковићу, пошто је поново гласно поставио питање власништва предузећа Асомакум, за које је раније доказивао да припада Андреју Вучићу, рођеном брату шефа државе.

Појешће те мрак

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– „Појешће те мрак“, „Проћи ћеш као Ђинђић“, неке су од претњи које сам добијао кад год сам отварао ту тему – каже Живковић.

САД: Путинова одлука за жаљење, размишљамо како ћемо одговорити

Да подсетимо, ова фирма је одавно затворена јер је установљено да је регистрована личном картом Андреја Вучића, за коју се тврди да је фалсификована, али Живковић тврди да је до пре неколико дана на сајту Агенције за привредне регистре (АПР) писало да је власник те фирме Вучићев брат.

– Кад год их ухватим у лажи, хитно се брише брат као власник – каже Живковић, који сматра да је то вероватни разлог претњи.

Вређање бившег министра за Косово и Метохију Слободана Самарџића кренуло је са ТВ Пинка, чим је изговорио да је „признавање независности Косова основни услов за политичку подршку Запада Вучићу“ и да се председнику зато „жури да реши ово питање“.

Псовке на улици

Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић је пре неколико дана објавио да му је момак из јагуара узвикнуо: „Сале, издајниче, је..м ти матер.“ Крајем априла му је стигла и претећа порука: „Марш одатле док си читав, да не би завршио на сметлишту.“ Овакве претње је бивши омбудсман на друштвеним мрежама уврстио у „директне последице пропаганде Александра Вучића“.
Гадости с екрана
Ова телевизија која подржава Вучића, оптужила је Самарџића да је косовско питање решавао с главом у песку као ној, а „истовремено на задњицу из све снаге свирао квазипатриотске песме“. Оптужен је и за расипање државних пара на „квазипатриотске пројекте на северу Косова“.

Да је прогоњен „физички и политички“, обнародовао је и председник Општине Чајетина и лидер Здраве Србије Милан Стаматовић.

Полицајци као архиватори

Зоран Живковић каже да му је први пут када је говорио о Асомакуму претио у парламенту лично Александар Вучић.

– Касније су претње долазиле са различитих страна од људи блиских власти, као и неких адвоката. Има их око 15 и све су пријављене полицији – каже он.

– Ако вас владајућа партија прогласи вођом криминалног клана на Златибору без доказа, то је јасна порука. Ако неко са високих функција изјављује да градим без дозволе, да сам криминалац, да перем новац и да сам осуђиван, може доћи до физичке ликвидације коју би приказали као обрачун криминалних група – казао је први човек Чајетине.

Бивши војвођански премијер Бојан Пајтић месецима је на тапету власти, што је недавно на Твитеру окарактерисао реченицом чувеног италијанског писца Умберта Ека: „Другачије мишљење називају издајом, интелектуалце презиру, следбенике понижавају, парламент обесмишљавају…“

 

 

Извор: Vestionline