Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ТВРДИ: Трамп и ја смо у сличној позицији

Председник Србије Александар Вучић оценио је да су он и амерички председник Трамп у сличној позицији због начина на који се према њима односе медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Трамп и ја смо у сличној позицији. По цео дан се медији баве нама двојицом. Оно што њему раде ‘Њујорк тајмс’ и ‘ЦНН’, и мени раде“, рекао је Вучић у интервјуу Спутњику.

„По истом принципу“, додао је он, прецизирајући да притом не мисли на поменуте америчке медије.

Вучић је изјавио је да Србија у мултиполарном свету у коме је на делу сучељавање сила мора да води мудру политику али да Србијом данас не владају страни амбасадори.

„Сада имамо мултиполарни свет. Четири су велике силе: САД, Кина, Русија и ЕУ са Немачком на првом месту. Гледамо да обезбедимо разлиците интересе у различитим деловима света. На делу је сучељавање сила политички, војно и економски, а индиректни сукоби су сваког дана. Морамо у тим оквирима да водимо мудру политику и да се чувамо. И трава страда кад слонови иду,“ рекао је он у интервјуу Спутњику.

Према његовим, речима, Србија ће чувати војну неутралности и независност, што, како каже, није лако.

„Борба траје на дневном нивоу. Али, Владе пре нас слале су дневни ред у амбасаде на одобравање, па су га телефонски усвајали. Данас у Србији не владају амбасадори.

На питање да ли ће он као председник увек знати шта влада усваја он је рекао да неће знати на дневном нивоу али да стратешки сигурно хоће.

„Па зар би неко да укине демократију у Србији. Ја сам председник највеће странке у Скупштини која је изабрала Влада. Не мисли ваљда неко да може да нам укине право да као странка која је победила на изборима, да доносимо важне одлуке за земљу,“ закључио је он.