Регион

Популарни певач величао Олују и Туђмана

Загреб-Док се у Србији обележава Дан сећања на страдање и прогон Срба у војној акцији „Олуја“, у којој је у августу 1995. године из бивше Републике Српске Крајине прогнано 250. 000 људи, а око 2. 000 убијено и нестало, у Хрватској се слави у Книну и Загребу.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од певача који је пре неколико година певао на тој прослави, а веома је популаран у Србији, где неретко има наступе за добре паре, свакако је и чувени певач „Бијелог дугмета“, Жељко Бебек.

Иако се не гади на паре из Србије, Бебек је један од тамошњих певача који је био најдиректнији када је причао о Олуји и величању Фрање Туђмана.

 БИЉАНА СРБЉАНОВИЋ оштро одговорила Вулину: У јединицу тог болесника не идем ни мртва!

На питање хрватских новинара шта за њега значи „Олуја“ рокер је својевремено сликовито објаснио.

„То је највећи догађај који се догодио у хрватској историји! „Олуја“ је била потпис на све што је учињено за осамостаљење и успостављање независне хрватске државе. „Олуја“ је акција с којом смо напокон добили Хрватску, без обзира на то што нас је свет признао и пре, још у време када је председник Туђман својим деловањем и својим радом све то осигурао“.

„Славити дан „Олује“ није нам само право, него и обавеза сваког Хрвата који воли своју домовину – рекао је тада Бебек за хрватске медије. О овоме га никада нико у Србији није питао“

 

Извор: Србија Данас/БН ТВ