Издвајамо Спорт

НИЈЕ САМО ИВАНА ПОКРАДЕНА, ОВО НИЈЕ СЛУЧАЈНОСТ: Тројка Турака из аута, крађа Чавића, Тијана и сад Шпановићка (ВИДЕО)

Кад не могу да нас победе на терену, поштено, онда се посегне за неким другим стварима. Нису то ни трикови, прејако би било рећи и крађа, али је спортистима из Србије одузето оно што су поштено заслужили на терену, у базену, на атлетској стази.

Случајно или намерно, али се последњих година то превише често дешавало нашим спортистима…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви добро знају да је Милорад Чавић победио Американца Мајкла Фелпса на Олимпијским играма 2008. у Пекингу, да је пре њега допливао и притиснуо тастер у трци на 100 метара делфин стилом.

Званични мерач времена била је „Омега“, пресуђено је да наш пливач није то урадио довољно јако да буде регистровано и тако му је одузето злато које је заслужио у базену. Пре две године је „Омега“ признала грешку, али то није исправило једну од највећих спортских неправди.

Ако вратимо филм седам година уназад, долазимо до Светског првенства у кошарци када је репрезентацији Србије онемогућено да уђе у финале. Велика борба водила се у полуфиналу са домаћином Турском, водили су „орлови“ са 82:81 и онда је Керем Тунчери из аута постигао тројку за победу. Једноставно, згазио је на линију и уместо да лопта буде додељена нашим кошаркашима, Турци су дошли до финала – потпуно неправедно.

Судије су направиле очигледан превид и Србија је уместо борбе са америчким Дрим тимом за злато, у утакмици за треће место и бронзу поражена од Литваније.

Не тако давно, прошле године на Олимпијским играма у Рију жртва је била и наша репрезентативка у теквондоу Тијана Богдановић. Иако је олимпијско сребро успех за памћење, одлуком судија остала је без најсјајнијег одличја.
Тијана је у финалу изгубила од Ким Со-Хуи из Јужне Кореје са 7:6, пошто јој арбитри нису признали поен за победу са објашњењем да је време истекло, што није био случај – јасно се видело да је то учињено у последњој секунди. Ударац био јој донео изједначење и злато, јер се победником проглашава онај ко освоји последњи поен.

Ивана Шпановић (Фото: Јутјуб)

Сличну судбину је доживела Ивана Шпановић и на крајње несвакидашњи и бизаран начин остала без злата на Светском првенству. Имала је фантастичан скок, летела до звања првакиње света, да би се испречила поцепана етикета са дреса која је дирнула песак. Заслужила је злато, а из Лондона се враћа као четврта.

Превише случајности када је реч о нашим такмичарима…

 

Извор: Небојша Тодоровић, Блиц.рс