Регион Србија

РАЗГОВАРАЛИ ВУЧИЋ И ЗАЕВ: Ево шта су се председник Србије и премијер Македоније договорили!

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Владе Републике Македоније Зоран Заев данас су у дугом и отвореном разговору размотрили све новонастале околности у односима двеју држава и постигли сагласност у следећем:

1. Република Србија и Република Македонија ће искључиво дијалогом решавати сваку евентуалну несугласицу у међусобним односима.

2. Без обзира на све политичке разлике у одређеним важним политичким и регионалним питањима, Србија и Македонија ће се заједнички борити не само за очување, већ и унапређење пријатељских односа српског и македонског народа и грађана Србије и Македоније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

3. Република Србија и Република Македонија уложиће још веће напоре за даље унапређење економских односа и повећање трговинске размене две земље.

4. Република Србија и Република Македонија, у складу са међународним јавно-правним прописима, у доброј вери и на пријатељској основи штитиће права и интересе дипломатско-конзуларних представништава на својој територији.

5. Република Србија и Република Македонија интензивираће међусобну комуникацију на највишем нивоу, подржавати једна другу на европском путу и јачањем добросуседских односа доприносити стабилности региона.

Извор: Informer.rs