Издвајамо Србија

СИНИША МАЛИ: „Турци би аква парк код Бубањ Потока, а Икеа…“

Београд — Градоначелник Беогада Синиша Мали каже да ће Икеа градити тржни центар поред робне куће у Бубањ Потоку а да су Турци заинтересавани да близу направе аква парк.

Такође, Кауфман и Баухаус су заинтресовани за своје објекте код Бубањ Потока, преноси Блиц.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мали је истакао да понтенцијални инвеститори, од тренутка од када је за постављен камен темељац за робну кућу Икее код Бубањ Потока, показују огромно интересовање за тај део града.

„Било је речи о изградњи ритејл паркова, а разговрали смо и са инвеститорима из Турске које је занимала изградња аквапарка“, открива Мали.

Он је истакао да је Бубањ Поток био познат по пијаци аутомобила и старој наплатној рампи, а да сада постаје озбиљна привредна зона.

Додаје да је Икеа симбол трогодишњих напора да се од престонице направи модеран град и европска метропола.

„С обзиром на то да је Икеа урадила и озбиљну инфраструктуру која подразумева два километра нове саобраћајнице, мост преко Завојничке реке, кружне токове, водоводну и канализацинону мрежу, други инвеститори сада имају велике погодности“.

Истиче и да је детаљан план регулације обухватио 140 хектара земље.

Како каже, познато је да долазак Икее у свакој земљи значи бржи комерцијални развој простора око робне куће.

„Управо зато се надамо да ће они своју другу робну кућу направити у зони ка аеордорму ‘Никола Тесла’ како бисмо развили и тај део града. Важно је да имамо овакве инвеститоре и садржаје у општинама на ободима града како би се цео Београд равномерно развијао. То наравно значи и више радних места, што нам и јесте приоритет“, рекао је Мали.

Утисак је да је београдска Икеа лепша и модернија од оних у комшилуку, Солуну, Загребу, Будимпешти…“Био сам у Икеи у Будимпешти и мислим да нисам субјективан када кажем да је објекат у Београду неупоредиво лепши, модернији и пространији“, навео је Мали.

У Икеи не крију намеру да се уз робну кућу развије ритејл парк и најављују да ће одлуку о томе донети до краја ове године.

„Ми смо још раније изградили и финансирали план детаљне регулације за целокупну област Бубањ Потока и тиме направили основ за даљи комерцијаллни развој тог дела Београда. Ритејл парк би требало да има око 40.000 квадратних метара и у питању је инвестиција вредна између 60 и 70 милиона евра, а отворило би се додатних 400 радних места“, рекао је регионални директор за развој Икее у Југоисточној Европи Владислав Лалић.

Навео је да је Икеа купила 31 хектар земље, да се робна кућа са свим пратећим садржајима простире на 14 хектара, док је остатак плаца планиран за даљи комерцијални развој.

 

Извор: Танјуг