Србија

СНП 1389: Држава да склони Миловог пиона у Црној Гори!

Јањић (Фото: СНП 1389)

НОВИ САД – Срамотна је улога, незалагање и отворена колаборација подстакнута финансијским мотивом амбасадора Србије у Црној Гори Зорана Бингулца и његових сарадника,који се отворено ставио на располагање антисрпском режиму Мила Ђукановића, поручују из новосадског одбора 1389.

Мало је познато да је Бингулац једна од кључних фигура у монтираној афери „државни удар“ чија је основна идеја била дискредитација и даљи прогон српске мисли и грађана у Црној Гори, где је отворено притискао привођене грађане да дају лажне и измишљене исказе преко посредника. Бингулац током свог мандата није учинио ништа да заштити интерес српске заједнице, већ се понашао као да је представник режима ДПС-а, уместо Београда – истиче Михаило Јањић, председник новосадског одбора 1389 и додаје да се од човека који два месеца летује на Светом Стефану о трошку странке Мила Ђукановића не може очекивати да штити националне интересе и да утиче превентивно против одлуке Подгорице да подржи пријем Косова у УНЕСКО.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Онај који је национални интерес заменио за вилу и послугу на Светом Стефану, не заслужује да буде званични представник матице задужен за потребе ионако обесправљеног српског народа. Зато 1389 инсистира да држава што пре са те позиције склони Миловог потрчка и потурицу чији је посао да додатно унизи српску заједницу и да у Подгорици именује озбиљног и квалитетног дипломату, који ће знати како да нас заштити и од монтенегринске и од великоалбанске политике, бранећи националне интересе на одговарајући начин – истиче Јањић.

Извор: Националист