Србија

СНС: Опозиција кукавички чека Вучићеве предлоге, само да би „умно критиковала“ како то не ваља

Опозиција бежи од позива на унутрашњи дијалог – поручује потпредседница СНС.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Има ли боље и овако поклоњене шансе за опоравак скоро мртве опозиције од предложеног унутрашњег дијалога о КиМ? Тешко да је било и да ће икада бити. Уместо да се окупе учене главе опозиционе, цивилног сектора, науке и изнесу своје предлоге, какви год ти предлози да су – сви до једног се извлаче и користе разнолике изговоре, по оној старој реплици југословенске кинематографије: Шта рекосте? Не рекосмо, избегосмо! Без ироније и цинизма, знам да у Србији има и патриота и историчара, политиколога, али и политичара и експерата који већ имају озбиљна разматрања и сугестије, што значајно може допринети развоју унутрашњег дијалога и делимичном приближавању коначном компромису по овом питању – поручила је Марија Обрадовић.

– Неозбиљно је већ и онима који нису заинтересовани за политику у Србији, колико опозиција бежи хистерично само од позива на унутрашњи дијалог, а о њиховом укључењу или доприносу овој теми, нема ни говора. Ко то брани било коме у Србији да изађе с предлогом? Пробајте, не боли. Осим ако вас мрзи или сте на плажи – наводи се у саопштењу.

РУСИ НАМ ПОСЛАЛИ ПОРУКУ у вези Косова!

Такође, поручила је да опозиција кукавички чека Вучићеве предлоге, само да би из истог прикрајка „умно критиковала“ како то не ваља. Према њеним речима, то је најлакше, а оно што се тражи све време – то су предлози решења!

– Господо из опозиције, немојте кукавички чекати у прикрајку да председник Вучић изнесе предлоге, а ви ћете онако храбро, из тог истог прикрајка, критиковати умно како то не ваља! То је најлакше, али један од задатака опозиције је и да предлаже решења, а не само да критикује. Е, да бисмо чули и вас, како бисте били део коначног решења, понуђен вам је унутрашњи дијалог, и вама, и свима у Србији који су заинтересовани за будућност КиМ, права људи који живе на том простору, али и за будућност Србије – поручила је потпредседница СНС.

– Председник Србије, Александар Вучић, изнеће предлог када за то дође време и нема бојазни да Српска напредна странка нема, или избегава да понуди решење, јер знамо сви, сва тешка и неодложна, неизбежна, горућа питања за Србију, решили смо и решаваћемо све док имамо одговорност за вршење власти у земљи. А ту одговорност, подсетићу вас, предали су нам грађани Србије, потврдивши то на неколико различитих избора у претходних пет година. Знам да се кукавичког текста госпође Наташе Вучковић стиде и њене колеге правници, али и њене демократе, о лидерима из прошлости ДС да и не говорим. Дугогодишња политичарка и функционерка ДС не сме да бежи од питања Космета, које је на дневом реду Србије, па макар била та дискусија отворена и у форми унутрашњег дијалога, за који кажете да није фер. Ни Ђинђићу штошта није било фер, па се није жалио, већ се борио и победио! Али то је био он, а ово сте ви и то данас. Да нам још дуго потрајете баш такви! Ако ово читате по повратку с плаже и јахте, желим вам угодно вече на мору! – наводи се у њеном саопштењу.

Извор: Srbija Danas