Србија

СРПСКЕ ПОЛИТИЧАРКЕ ВУЛИНУ: Шта ти тражиш војне вежбе а први си бежао од њих!?

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Предлог новопеченог министра одбране Александра Вулина да ће све жене у Србији млађе од 50 година морати да прођу обавезну обуку за давање прве помоћи и поступање у ванредним ситуацијама, а оне које су служиле војни рок, ову вишедневну вежбу одрадиће у униформи и са оружјем, наишао је на осуду јавности, како женске тако и мушке популације.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 МАКАР У ЗАТВОРУ ЗАВРШИЛА, ВУЛИНЕ, НЕЋУ У ВОЈСКУ, ДОЂИ ТИ ДА МИ ЧУВАШ ДЕЦУ! Њен статус подигао је Србију на ноге!

Санда Рашковић Ивић за “Еспресо” је рекла да јој концепт наоружаног народа није близак, као ни било који облик милитаризације друштва.

– Уз данашње методе високотехнолошког ратовања, ова војна обука и за жене више ће служити као подстицај да, не дај Боже, запуцамо једни на друге. Питам се да ли та Вулинова идеја подразумева да и министар одбране мора проћи обуку, пошто војску није служио, а да ли ће на обуку са мушкарцима или женама, свеједно ми је – рекла је за Еспресо Санда Рашковић Ивић, шефица посланичке групе Покрет за спас Србије – Нова Србија.

Дијана Вукомановић каже да се Александар Вулин понаша као типичан мушкарац који никада није служио војску, а машта о томе да постане српски Че Гевара.

– Концепт општенародне одбране у којој су жене болничарке је застарео. Стручњаци данас говоре о тзв. хибридном рату, и видели смо како тај рат изгледа на тлу Југославије, а идеалтипски пример је Украјина. Рат и одбрана се данас воде високотехнолошким оружјем и методама, и ту голоруки народ не може ништа, сем да се нада да неће бити тзв. колатерална штета. А Вулин ће највише допринети одбрани и миру ако се потпуно уздржи од ратнохушкачких изјава и оваквих застарелих идеја – рекла је Дијана Вукомановић.

 

Извор: Espreso.rs