Регион

АКО ЗГАЗЕ ДЕЈТОН, СРПСКА ЋЕ ПОСТАТИ ДЕО СРБИЈЕ: То не могу да спрече ни НАТО ни ЕУ, а БиХ у садашњем облику ће нестати!

Република Српска постаће веома брзо саставни део Србије, макар кад је реч о грађанима који живе преко Дрине! То ће значити и дефинитиван крај БиХ овакве каква је данас.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, откад је отворен српски конзулат у Бањалуци, око 50.000 грађана поднело је пријаве за добијање српског држављанства, а број људи који тражи држављанство Србије све већи.

АМЕРИЧКО-СРПСКИ АНАЛИТИЧАР: Имам лошу вест за Балкан

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић каже да Срби из БиХ и РС траже српске пасоше и због осећаја несигурности проузрокованог све већим притисцима усмереним на урушавање Дејтонског споразума и уставне позиције РС у БиХ.

– Дејтонски споразум је угаони камен за могући суживот у БиХ. Народ све то добро види и не би требало да чуди да једног дана сви Срби из РС, па и из целе БиХ, ако би се наставило урушавање Дејтонског споразума, поднесу захтев за двојно држављанство Републике Србије – каже Цицовић.

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Ево које тајне службе стварају „Велику Албанију“!

Он, поред тих разлога, наглашава и да су добри односи Србије и Српске, захваљујући, како каже, јасном опредељењу и настојању двојице председника, довели до тога да и у политичком, привредном, културном и просветном смислу дође до интензивне сарадње.

Грађани се због тога и у обичним, свакодневним ситуацијама осећају комотније, сигурније и боље, каже Цицовић, те и то зближава и производи жељу код грађана српске националности у РС и БиХ да подносе захтеве за држављанство Србије.

Српски конзул у Бањалуци каже да су разлози због којих се људи опредељују за тај потез углавном практични, као што је запослење или студирање у Србији.

 

Извор: Vestionline.com / Informer.rs