Издвајамо Србија

АЛЕКСАНДАР ДОРИН ИЗАЗВАО НА ДУЕЛ КЛИНТОНА ЗБОГ СРЕБРЕНИЦЕ: Може да поведе и БИСЕРКО И КАНДИЋ! (ВИДЕО)

Александар Дорин, аутор три књиге о Сребреници, позао је све који тврде да су Србији у Сребеници починили геноцид на ТВ дебату. Он је посебно прозвао Наташу Кандић и Соњу Бисерко, али и бившег председника САД Била Клинтона

Дорин је у интервјуу за продукцију „Балкан инфо“ рекао да је у Сребреници почињен геноцид над Србима а да су муслиманске ратне снаге током рата на том подручју изгубиле око 2000 бораца

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дорин, швајцарски публициста са српским коренима, је подсетио да су у Другом светском рату усташе и муслимани у том крају убили 6.500 Срба а да је у последњем рату убијено 3.300 Срба.

– Истина је да су они два пута починили геноцид над Србима на том простору. Истина о Сребреници је и та да је муслиманска страна изгубила око 2.000 бораца, највећи део током пробоја ка Тузли и све друго су измишљотине – рекао је Дорин.

Дорин је подсетио да је у својим књигама износио доказе за те тврдње почев од статистике броја становника пре и после ослобођења сребренице, изјаве сведока итд. Дорин је указао да удружење „Мајке Сребренице“ има око 2000 чланова (мајки) што одговара броју страдалих Муслимана у Сребреници.

– Сутра би изашао са тзв. ескпертима, можете позвати Наташу Кандић, Соњу Бисерко или Била Клинтона, са сваким би изашао у емисију и да видимо ко има коју документацију и да завршимо једном ту причу и утврдимо ко лаже – рекао је Дорин.

Дорин је за „Балкан инфо“ испричао и зашто је у колони Муслимана која се пробијала ка Тузли дошло до међусобне борбе, зашто је некоме био потребан „геноцид у Сребреници“ и о другим манипулацијама везаним за операције ВРС у јулу 1995. у Подрињу.

 

Извор: Балкан инфо

БОНУС ВИДЕО:

ИСПЛИВАО снимак СТРОГО ЧУВАНЕ архиве Мирослава Лазанског из 1991! Ево КАКО и ЗАШТО се распала СФРЈ!