Регион

Колинди је усташки поклич музика за уши?! Срамна изјава после Томпсоновог концерта ОДЈЕКУЈЕ регионом!

Она заиста нема срама

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић је, коментаришући концерт Марка Перковића Томпсона у Слуњу и покличе “За дом спремни”, изјавила је да, што се ње лично тиче, политика не треба да се меша у музику.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 ПРВА ВОЈНА ВЕЖБА НАТО НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ – да ли је то добро или лоше за нас

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Saturday, August 5, 2017

– Што се мене лично тиче, мислим да политика не треба да се меша у музику, а када је реч о било каквој кривичној одговорности, о томе своју реч треба да каже правосуђе Хрватске- рекла је Китаровиће.

Иначе, министар бранитеља Медвед се у Слуњу фотографисао са Томпсоном, а фотографија је објављена у најновијем недељнику Национал са поруком:

– Ово је Хрватска!

Китаровић је поводом годишњице Олује у Глини рекла да је победа Оружаних снага Хрватске у том месту дошла након предају 21. кордунског корпуса некадашње РСК.

– Пре 22 године заокружили смо војне операције које су обележиле и утврдиле хрватску самосталност и независност. Хвала свима који су учествовали у операцији- рекла је председница.

Подсетимо, Марко Перковић Томпсон одржао је у Слуњу концерт поводом хрватског „дана победе“ пред 10.000 распомамљених поштовалаца Анте Павелића који су урлали „за дом спремни“ и клицали кољачима Срба!

Пре концерта говоре су одржали министар бранитеља Томо Медвед и градоначелник Слуња Јуре Катиц́, а током њиховог обраћања се из публике чуло сложно скандирање „За дом спремни!“

Колинда Грабар Китаровић међутим није видела ништа спорно у томе и није осудила овај сраман чин!

 

Извор: Srbija Danas