Русија Свет

САД ОБЈАВИЛЕ ТРГОВИНСКИ РАТ РУСИЈИ : Медведев објаснио зашто су сахрањене наде за боље односе Вашингтона и Москве!

Медведев (фото:Јутјуб)

САД су објавиле трговински рат Русији заоштривши санкције, навео је данас руски премијер Дмитри Медведев на Фејсбуку

Он је додао да је уверен да те мере неће имати смисла и да ће Русија, без обзира на то, моћи да се развија, преноси агенција Тас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Потпуни трговински рат је објављен Русији – навео је Медведев.

– Ми ћемо тихо наставити наш рад на развоју економије и социјалне сфере и ангажоваћемо се на супституцији увоза, као и на решавању најважнијих државних задатака, рачунајући превасходно на себе – додао је руски премијер.

Он је навео да је Русија научила да то ради и протеклих година у условима готово затворених финансијских тржишта, додајући да је од тога на неки начин имала и користи, иако су санкције у целини бесмислене.

– Извући ћемо се из тога – додао је Медведев.

Руски званичник је такође навео да је заоштравање санкција бацило велику сенку на наде у побољшање односа са администрацијом председника Доналда Трампа.

– То је смрт наде да ћемо побољшати наше односе са новом америчком администрацијом – указао је он.

Медведев је додао ће режим санкција бити очуван деценијама, ако се не догоди чудо, и да се он не може отклонити специјалним председничким декретима без сагласности конгреса.

– Тако ће односи Русије и САД остати изузетно напети упркос саставу конгреса или личности председника – нагласио је Медведев и упозорио да предстоје даља погоршања међународних тензија као и одбијања да се решавају најважнија међународна питања.

Амерички председник Доналд Трамп потписао је раније данас закон којим се уводе нове санкције Русији, саопштили су званичници Беле куће.

Извор: Tanjug