Издвајамо Србија

ШИПТАРСКИ ТЕРОР НА КОСОВУ: Србина Богдана (75) ухапсили да би српски народ ОДВРАТИЛИ ОД ПОВРАТКА НА ОГЊИШТА!

Богдана Митровића (75) косовска полиција привела данас по повратку са храмовне славе у селу Мушутиште

Било је страшно. Стали смо на укључењу у ауто-пут и одједном се око нашег аутобуса створило више од тридесет полицајаца. Иако смо били под полицијском пратњом, придошли полицајци затражили су документа свих путника из аутобуса, а мени и Богдану Митровићу (75) којег су потом ухапсили, наложили су да изађемо из аутобуса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овим речима Милан Михајловић, вођа групе расељених Срба која је јутрос обележила храмовну славу Пресвете Богородице Одигитрије на темељима цркве у Мушутишту, описује привођење једног од путника у аутобусу, по повратку са литургије.

Док понавља да је хапшење Србина који је увелико зашао у осму деценију испланирано са намером да застраши расељене који долазе на храмовну славу и обилазе порушене домове, Михајловић каже да је нова драма уследила после хапшења Митровића, који је иначе дијабетичар. Пошто су му стављене лисице, његовој супрузи Момирки и ћеркама је позлило, па им је пружена Хитна помоћ у Дому здравља у Косовској Митровици.

– Косовска полиција која је пратила аутобус инсистирала је да наставимо пут упркос томе што је Богдановој супрузи и ћеркама било лоше – наставља Милан напомињући да је Богдан добровољно изашао из аутобуса, јер је свестан да нема никакве кривице, али да су га припадници косовске полиције ухапсили по оптужници Специјалног суда за наводне ратне злочине.

– Када сам затражио оптужницу видео сам да је написана на албанском језику и ништа нисам разумео – додаје револтирани Михајловић, који напомиње да су са Богданом у родно село кренуле супруга, син, три ћерке, зет и унучићи.

Расељени Срби су и желели само да обиђу темеље своје светиње и порушених кућа.

– Највећа иронија у овој нашој трагедији је у томе што се Албанци понашају како им се прохте и хапсе нас без разлога. Поготову што је Богдан члан радне групе за међуетнички дијалог са Албанцима и претходних година редовно је одлазио у Суву Реку на разговоре са локалним Албанцима како би допринео повратку расељених Срба.

Али очито да Албанци који не желе да се Срби врате на огњишта, како би пре свега могли да користе нашу имовину, гађају у центар, јер ће, после овога, сви који размишљају о повратку у села у општини Сува Река, сигурно клонути духом – причају расељени.

 

Извор: вечерње новости