Издвајамо Србија

СКАНДАЛ У ПОЛИЦИЈСКОЈ УПРАВИ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ: Нестало 10 килограма дроге из депоа, СУМЊА СЕ НА ПОЛИЦАЈЦЕ!

Након смрти инспектора М. Б., његов отац у стану нашао два килограма хероина, које је одмах однео у полицију. Истрагом откривено да је дрога нестала из депоа и да тамо фали још осам кила

Из депоа полицијске станице у Сремској Митровици у последњих годину дана нестало је око десет килограма различитих врста наркотика, а сумња се да су их украли полицајци!
Скандал је избио на видело почетком године, након што је инспектор ове полицијске управе М. Б. умро. Његов отац, који је полицајац у пензији, пронашао је у синовљевом стану два килограма хероина и предао их полицији. У истрагу се одмах укључила Служба унутрашње контроле МУП, па је утврђено да у полицијском депоу фали још око осам килограма наркотика!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Крали и паре
Осим дроге, из полицијске станице нестајао је чак и заплењен новац
Извор из МУП

Знали, а ћутали
Извор из МУП, добро упућен у овај случај, каже да је осим дроге из полицијске станице нестајао чак и заплењени новац.

– Кад је започета истрага, испоставило се да је у Сремској Митровици јавна тајна да заплењени наркотици месецима завршавају назад на улици. Проверама је утврђено да у депоу фали готово десет килограма разних опојних супстанци, као и већа количина новца који је претходно заплењен због сумње да је стечен криминалним активностима – објашњава наш извор.
Он каже да је све изашло на видело након што је инспектор М. Б. изненада преминуо у свом стану.

– Његов отац, пензионисани полицајац, међу синовљевим стварима је пронашао дрогу. Одмах ју је однео у полицију, али клупко је тада почело да се одмотава. Започета је интерна истрага и обавештена је Служба унутрашње контроле. Прегледом телефона преминулог инспектора утврђено је да је имао многобројне контакте с људима из криминалног миљеа – наводи наш саговорник.

Према његовим речима, покојном М. Б. су тад покушали да „прикаче“ и нестанак све остале дроге и новца, за које је утврђено да су украдени из полицијског депоа у последњих годину дана.

– Међутим, уверен сам да то није истина и сигурно је још неколико његових колега умешано у крађу дроге. Међутим, ту истрагу води Унутрашња контрола и није ми познато докле је стигла – рекао је наш саговорник.

Посебан проблем је, каже он, што депо у Сремској Митровици у ком се чувају дрога и други заплењени предмети нема видео-надзор, па чак ни књигу евиденције ко улази и излази.

– То значи да свако ко је улазио тамо може бити осумњичен. Наводно, кључ од врата су увек имали само инспектори криминалистичке полиције, али и то нека утврде надлежни. Чуо сам да је утврђено како су чак и после смрти М. Б. нестале неке паре из појединих предмета, као и то да евиденција о заплењеном новцу никада није вођена, што је скандалозно и недопустиво – тврди он.

Само возила безбедна

Већина украдене дроге је била заплењена на граничним прелазима.
– Потом би била однета у депо, а одатле је, због слабе контроле и обезбеђења, завршавала на улици. Испоставило се да су једино заплењени аутомобили и даље на броју, јер саобраћајна полиција Сремске Митровице води строгу евиденцију, и проверава возила с времена на време – каже наш саговорник из МУП.

 

Извор: Н. Шевић / Информер.рс