УДАРНА ВЕСТ! УПОЗОРЕЊЕ СТАНОВНИЦИМА ГУАМА: Припремите се за напад!

Напетост између Северне Кореје и САД расте, па је становницима Гуама дато упозорење за случај да Пјонгјанг оствари претњу и лансира четири пројектила на њих.

Како јавља „Скај њуз“, канцеларија за цивилну одбрану Гуама издала је брошуру којом упозорава становнике шта да раде у случају да Северна Кореја заиста лансира пројектиле према том острву на ком су смештене две америчке војне базе – једна ваздухопловна и једна морнаричка.

У брошури под називом „Припреме за непосредну претњу пројектилима“ становницима Гуама се поручује да у случају сјевернокорејског напада не гледају у експлозију и да потраже заклон у чврстим структурама, по могућности под земљом.

У упозорењу становницима тог острва наводе се и упутства за уклањање радијације.

„Ако је могуће, истуширајте се с много воде и сапуна како бисте поспешили уклањање радиоактивне контаминације“, наводи се у брошури.

Севернокорејска претња нападом на Гуам, америчку територију у Пацифику познату по својим белим пешчаним плажама, уследила је након што је амерички председник Доналд Трамп запретио Пјонгјангу „ватром и бесом какве свет још није видео“.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: