Србија

ВОЈНА ВЕЖБА СА РУСИМА: Припадници војске Србије једини припадници страних оружаних снага који ће учествовати

Припадници 37. механизованог батаљона Војске Србије отпутовали су ноћас у Русију где ће до 11. августа учествовати на тактичкој вежби са бојним гађањем Западног војног округа Оружаних снага Русије, саопштило је Министарство одбране Србије.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вежба, у којој ће учествовати око 70 припадника Копнене војске ВС, изводи се на полигону „Кириловски“ у Виборском рејону Лењинградске војне области.

У првој фази вежбе српски војници ће задужити технику, наоружање, средства индивидуалне заштите и средства везе и извршити обуку на полигону.

Касније током вежбе они ће у саставу батаљонске тактичке групе увежбавати извођење различитих извиђачких дејстава у додељеној зони одговорности и уништавање ваздушно-десантних група непријетеља.

Поред унапређења нивоа обучености за извршавање наменских задатака, циљ вежбе јесте и јачање интероперабилности двеју војски.

ПРЕОКРЕТ: „Немачка ће, морати да прихвати присаједињење Крима Русији“

Припадници Копнене војске Војске Србије биће једини припадници страних оружаних снага на овој вежби Оружаних снага Руске Федерације, наведено је у саопштењу Министарства одбране Републике Србије.

Извор: Tanjug