Србија

Амбасадор САД: Мигранти из Пакистана, Авганистана и Ирака постаће Срби

Амбасадор САД Кајл Скот обишао је са министрима Зораном Ђорђевићем и Александром Вулином основну школу „Бранко Пешић“ у Земуну, коју похађа 47 деце избеглица. Скот је рекао да ће за многе мигранте Србија бити крај дугачког пута, а да ће људи из Авганистана и Пакистана на крају постати Срби.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амбасадор САД захвалио је Србији што је прихватила толики број миграната и омогућила школовање њиховој деци.

– Они су стигли у Србију, која им није крајња дестинација, али околности су такве да су сада ту – рекао је Скот и констатовао да ће „за многе од њих Србија бити крај њиховог дугачког пута“.

ПУКЛО КАО АТОМКА – ПОЛИЦАЈАЦ ВЛАДИМИР САВИЋ ОТКРИВА: Зоран је убица, отац и брат саучесници! ЕВО ШТА ЈЕ МОТИВ!

Амбасадор САД је нагласио да је школа најважнији део процеса интеграција за децу мигранте, која су прошла тешка времена, и да су у томе важни не само наставници, него и деца са којом похађају наставу, јер им помажу у интеграцији и у учењу језика.

Министар одбране Александар Вулин рекао је да у Србији тренутно борави нешто мање од 4.000 избеглица, од којих је највећи део збринут и смештен у цивилизованим условима, а око 400 њихове деце иде у школе, уче језик и уче да пишу.

Словенци тврде: Вучић и Грабар Китаровић дестабилизују Босну

Уручена је и донација у опреми за наставу – „паметне табле“, лаптопови и пројектори, као и 130 школских торби. Донација је обезбеђена кроз пројекат који у помоћи образовању деце избеглица финансира амбасада САД, а спроводи Дански савет за избеглице.

 

Извор: rs.n1info.com