Издвајамо Свет

ГНЕВ ПРИРОДЕ! Разорна ТОРНАДА ПОТОПИЛА АМЕРИКУ, погодио их и КАТАСТРОФАЛАН ЗЕМЉОТРЕС, а стиже и ЦУНАМИ!

Катастрофалан земљотрес, јачине 8,2 степена по рихтеру погодио пацифичку обалу Америке! Страх, појачан због цунамија који је неизбежан, али се не зна тачно где ће ударити! Америка се већ суочава са потопом библијских размера који је проузроковао ураган Харви, али великом евакуацијом на Флориди због доласка супер олује Ирма

Саопштење о опасности од цунамија уноси велику панику. Стручнајци сматрају да ће избити „негде на јужној обали Мексика“.
За сада цунами таласи на Пацифику, достижу висину од преко три метара изнад нивоа плиме.
Упозорење на цунами издато је у осам држава на пацифичкој обали. Упозорени су грађани Панаме, Хондураса, Еквадора, Никарагве, Мексика Ел Салвадора и Костарике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, хиљаде грађана Флориде евакуисано је због доласка урагана Ирма који је већ опустошио Карибе.
Чак је и гувернер Флориде Рик Скот апеловао на грађане да понесу само оно што је неопходно и да се припреме за удар олује.

– Свака породица мора да има план. Немојте седети и чекати. Спремите се одмах. Припремите се. То је ваша одговорност. Морате знати своје зоне евакуације. Понесите само оно што вам је неопходно – додао је он.

Патроле саобраћајне полиције су саопштиле да ће додатне војне и ватрогасне снаге бити распоређене на аутопутевима како би се помогло путницима чија су возила блокирана у гужвама, преноси АП.

Тексас је пре само недељу дана опустошио ураган Харви, усмртивши чак 47 људи.
Саветник америчког председника за унутрашњу безбедност Том Босерт изјавио је да је у поплавама оштећено или уништено око 100.000 кућа, наводи ЦНН.

Процењује се да би штета од последица олује и поплава могла да премаши 100 милијарди долара.

 

Извор: ББН / Информер.рс

БОНУС ВИДЕО