Издвајамо Свет

ГРАДОНАЧЕЛНИК МАЈАМИЈА ИЗДАО ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ: Погодиће нас НУКЛЕАРНИ УРАГАН, бежите што пре! (ВИДЕО)

Најмање тринаест особа је погинуло током удара урагана Ирма.

Француско министарство за прекоморска подручја потврдило је како је погинуло најмање осам особа, а две су тешко повређене на острвима Свети Мартин и Свети Бартоломеј које је похарао ураган Ирма. Једна је особа погинула на Ангвили, а двогодишње дете на Барбуди. У Порторику су услед урагана Ирма преминули 79-годишња старица, један мушкарац и млада жена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уништена је готово комплетна инфраструктура, а материјална штета је огромна. Ураган Ирма најјачи је ураган икад забележен на Атлантском океану.

Видео урагана Ирма из свемира објавила је НАСА, док се један истраживачки авион запутио у само средиште урагана и снимио видео-запис како би приказао како је у средишту урагана.

Фиип Левин, градоначелник Мајамија, изјавио је да је ураган Ирма „нуклеарни ураган“ и да би сви становници и посетиоци тог подручја требао да оду.

https://youtu.be/s9owGA2I4LU

„Ово је јако озбиљна, моћна олуја. Ја је зовем нуклеарним ураганом. Препоручујем и молим све наше становнике и посетиоце да напусте ово подручје“, изјавио је Левин и рекао како неће угрожавати животе спасиоца када крене ураган.

„Не желимо јунаке. Овдје се не ради о штети, важна је евакуација“, поручио је.

 

Извор: Курир.рс / Avaz.ba

БОНУС ВИДЕО