Издвајамо Свет

ОДЛЕПИО! ТРАМП РЕШЕН ДА БАЦИ АТОМСКУ НА С.КОРЕЈУ: САД ће себе и савезнике „бранити“ и НУКЛЕАРНИМ СРЕДСТВИМА!

Фото: Јутјуб

Председник САД Доналд Трамп и премијер Јапана Шинзо Абе осудили су „континуране дестабилизујуће и провокативне акције“ Северне Кореје, а Трамп је поручио да ће Вашингтон себе и савезнике бранити „пуним низом дипломатских, конвенционалних и нуклеарних капацитета којим располаже“

Трамп и Абе су разговарали телефоном након што је Пјонгјанг у недељу извео најновију нуклеарну пробу, саопштила је Бела кућа, преноси Ројтерс.

„Два лидера осудила су континуиране дестабилизујуће и провокативне акције Северне Кореје, потврдила су чврста обећања две земље у смислу узајамне одбране и обећала да ће наставити блиску сарадњу“, наводи се у саопштењу Беле куће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трамп је, такође, потврдио да ће Вашингтон бранити себе и своје савезнике „користећи пун низ дипломатских, конвенционалних и нуклеарних капацитета које има на располагању“, закључује се у саопштењу.

Северна Кореја извела је у недељу своју шесту и најснажнију нуклеарну пробу, саопштивши да је детонирала унапређену хидрогенску бомбу за ракету дугог домета, што је изазвало бурна реаговања широм света.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО