Издвајамо Свет

САД ЧЕКА ПОТОП БИБЛИЈСКИХ РАЗМЕРА, СПАЈАЈУ СЕ ЛИДИЈА И ИРМА: До удара остало само 36 сати!

Док се Тексас полако опоравља након урагана Харви, нова тропска олуја формирана је преко Атлантског океана и константно се интензивира. На западу САД, тропска олуја Лидија проћи ће неколико километара западно од полуострва Доња Калифорнија, а све указује да ми могло доћи до њиховог преклапања

Нове информације о могућности потенцијалних урагана, узнемириле су становништво САД које је и даље у шоку након урагана Харви и последица које је оставио за собом.
Ураган „Ирма“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас је саопштено да је број жртава урагана порастао на 39 и да је уништено неколико десетина хиљада кућа, готово недељу дана након што је погодио обалу Тексаса.

Стручњаци упозоравају да, после урагана разарајућег интензитета као што је Харви и пораста нивоа мора, загревања океана и виших температура ваздуха, долазе још „веће и јаче“ олује.

Национална океанска и атмосферска администрација изјавила је да ће сезона урагана у 2017. години вероватно бити изнад нормалне.

Ураган Ирма је над источним делом Атлантског океана ојачао на категорију 3, убрзано се развија ка категорији 4 и иде ка Карибима, саопштио је амерички Национални центар за урагане.
Наводи се да се ураган налази на око 1.160 километара западно од групе острва Кабо Верде и да изазива ветрове максималне брзине од 185 километара на час.

Такве олује, које се шире преко Атлантика, често постају највећи и најјачи урагани, попут ранијих урагана Хуго, Флојд и Иван.

Ураган се креће према Порторику, који је територија САД, као и Доминиканској Републици и суседном Хаити и могао би да тамо средином наредне недеље донесе падавине.

У среду је саопштено да се очекује да ће у току данашњег дана добити на својој пуној јачини.
За сада су званичници рекли да Ирма тренутно не представља претњу, али да је још рано да се дају процене. Ирма је у овој сезони урагана девета која је именована

Тропска олуја Лидија формирала се над Тихим океаном, на око 290 километара југоисточно од врха мексичке државе Доња Калифорнија, претећи да наредних дана прерасте у ураган, упозорио је амерички Национални центар за урагане (НХЦ).

Олуја се креће у смеру север-северозапад брзином нешто већом од 11 километара на сат и очекује се да ће тако и остати у наредних неколико дана, наводи НХЦ.
Тропска олуја је праћена ветром од 64 километра на сат, а предвиђа се да ће он ојачати у наредних 48 сати, пренела је агенција Ројтерс.

– Лидија још има потенцијал да прерасте у ураган пре неко што удари у копно – упозорава НХЦ.
Олуја би могла да донесе обилне падавине, које би проузроковале по живот опасне поплаве, јаке кише и одроне.

Издато је и упозорење о тропским олујама што значи да се оне могу очекивати у року од 36 сати.

Погледајте снимке!!!

 

Фото: pixabay.com

Извор: Телеграф.рс

БОНУС ВИДЕО